Poli Iaşi – AFC Hermannstadt 1-3. Prestaţie dezamăgitoare, rezultat pe măsură

Debut cu stângul pentru Poli Iaşi la prima apariţie în faţa propriilor suporteri, la revenirea în Superligă, elevii lui Leo Grozavu fiind învinşi de AFC Hermannstadt, duminică, în Copou, scor 1-3 (0-1), după un meci în care gazdele au fost depăşite la toate capitolele de o echipă solidă, care a pierdut greu, etapa trecută, în faţa campioanei.

Ieşenii au început bine partida, şutul lui Alin Roman (min. 10), de la 20 de metri, nimerind bara! Un minut mai târziu, Neguţ câştigă o minge la mijlocul terenului, după o gafă a lui Kuadio, pătrunde în adâncime, după care pasează în lateral pentru Balaure, care înscrie nestingherit din careu: 0-1. În min. 25, Gheorghiţă ia jocul pe cont propriu, depăşeşte mai mulţi adversari în careu, după care şutează de puţin pe lângă poartă!

La pauză, Leo Grozavu îl schimbă pe Vaşvari cu Marchioni şi pe Itu cu Robert Ion, însă jocul gazdelor tot nu merge. Pe acest fond, oaspeţii mai înscriu o dată, prin acelaşi Balaure (min. 59), care a dejucat foarte bine jocul la offside al apărătorilor adverşi, după o pasă a lui Iancu: 0-2. În min. 68, Luis Phelipe, introdus în teren în min. 61 în locul lui Harrison, putea reduce diferenţa de pe tabela de marcaj, însă balonul trimis de brazilian din mijlocul careului trece milimetric pe lângă vinclul porţii apărate de Letica.

Acelaşi Luis Phelipe centrează perfect de stânga, după ce îl ridiculizează pe Sota, iar Jatoba (min. 73) înscrie simplu de la mijlocul careului: 1-2. În min. 81, Robert Ion vede direct cartonaşul roşu pentru un fault la mijlocul terenului asupra lui Sota, lucru care rupe echilibrul numeric în teren şi, implicit, forţa de atac a Iaşului. Formaţia lui Marius Măldărăşanu profită din plin de acest avantaj şi mai înscrie o dată, prin Gabi Iancu (min. 89), cu câlcâiul, după o fază de manual lucrată în careul gazdelor: 1-3.

Victorie absolut meritată a oaspeţilor, care pe lângă cele trei goluri marcate au mai avut şi două bare!

De partea cealaltă, Poli Iaşi a arătat ca o echipă de Liga 2, total nepregătită pentru Superligă.

Poli Iaşi: Ailenei – Kuadio, Fl. Ilie (min. 61 Tincu), Katanec, Şerban – Vaşvari (min. 46 Marchioni), Itu (min. 46 R.Ion), Roman (min. 78 Vojtus) – Jatoba, Harrison (min. 61 Luis Phelipe), Gheorghiţă;

AFC Hermannstadt: Letica – Butean, Găman, Stoica, Opruţ – Sota, Alhassan (min. 65 Biceanu) – Balaure (min. 84 P. Petrescu), Neguţ (min. 65 G. Iancu), D. Iancu (min. 65 Jipa) – Paraschiv (min. 90 Adi Petre);

În etapa viitoare, Poli Iaşi va întâlni duminică, 30 iulie, de la ora 18.30, în deplasare, pe campioana en-titre, formaţia Farul Constanţa.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;