Poli Iaşi se întăreşte cu jucători de la Rapid!

După începutul neconvingător din Superligă (înfrângeri cu 0-2 în deplasare, în prima etapă, la CFR Cluj, şi cu 1-3 duminică, în Copou, cu AFC Hermannstadt, în runda secundă), oficialii de la Poli Iaşi nu au mai stat pe gânduri şi au început să mişte serios pe piaţa transferurilor, în vederea întăririi echipei în toate compartimentele.

Prima mutare a fost aducerea la Iaşi, sub formă de împrumut pentru doi ani, a fundaşului central Nicolas Samayoa (28 de ani), internaţional al statului Guatemala, selecţionată pentru care a strâns 13 prezenţe şi a marcat un gol. Fundaş central de picior drept, Nicolas Samayoa (1,85 metri) vine de la FC Communications, din prima ligă a Guatemalei, fiind cotat de către site-ul de specialitate transfermarkt.co.uk la suma de 150.000 de euro.

Nicolas era aşteptat să ajungă în această seară la Iaşi, la fel ca fundaşul dreapta Claudiu Belu-Iordache (30 de ani – foto 1), de la Rapid Bucureşti, fotbalist care în carieră a mai evoluat pentru Politehnica Timişoara, Astra Giurgiu şi FCSB. Şi tot din Giuleşti este aşteptat să întărească flancul stâng al apărării ieşene fundaşul Florin Ştefan (27 de ani), care nu se mai află în vederile noului antrenor al Rapidului, italianul Cristiano Bergodi. Om de bază al naţionalei de tineret în urmă cu patru ani, Florin Ştefan (foto 2) a evoluat timp de trei sezoane în tricoul lui Sepsi Sfântu Gheorghe, de unde a fost transferat de echipa de sub Grant în anul 2022.

Următoarea mutare făcută de conducătorii lui Poli Iaşi ar putea fi tot un jucător de la Rapid Bucureşti, este vorba despre mijlocaşul central Andrei Ciobanu (25 de ani – foto 3)). Produs al Academiei “Gheorghe Hagi”, Andrei Ciobanu, şi el titular de bază, la fel ca Florin Ştefan la naţionala de tineret la EURO 2000, este recunoscut ca un excelent şuteur de la distanţă şi, de asemenea, un foarte bun executant al loviturilor libere, adică exact ceea ce-i lipseşte lui Poli în acest moment.

În altă ordine de idei, surse din cadrul clubului au afirmat că, cel mai probabil, ieşenii s-ar putea despărţi în această vară de portarul Ianoş Brânză, căruia i s-ar fi sugerat să-şi caute echipă, postul respectiv urmând să fie acoperit în acest sezon de Risto Jankov, Dumitru Celeadnic şi respectiv Ionuţ Ailenei.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;