78 de staţíi de reîncărcare pentru autovehicule, amenajate la Iaşi prin intermediul Administraţiei Fondului pentru Mediu

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat joi lista proiectelor aprobate în cadrul Programului „Stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice în localități”. În urma analizării dosarelor depuse, pentru județul Iași au fost acceptate 27 de proiecte în vederea instalării unui număr de 78 de stații de reîncărcare. Valoarea cumulată a proiectelor declarate eligibile este de 14.9493.023,16 de lei.

Unitatea Administrativ Teritorială Județul Iași – Consiliul Județean Iași, prin depunerea proiectului „Stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice în județul Iași”, se află pe lista beneficiarilor, în vederea finanțării achiziționării a 16 stații de reîncărcare în cadrul programului ce vizează reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic.

“Iași Mai Verde” a devenit un motto pentru această administrație. Luăm toate măsurile concrete pentru a ne bucura cu toții de un mediu mai curat: avem un sistem de management integrat al deșeurilor complet funcțional, organizăm și ne implicăm constant în campanii de împădurire și ecologizare, modernizăm drumurile județene pentru a reduce poluarea aerului, iar următorul pas este să stimulăm electro-mobilitatea. Cu finanțarea de 2,9 milioane de lei pe care am obținut-o de la AFM vom instala 16 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice și astfel vom crea infrastructura necesară pentru a le oferi ieșenilor posibilitatea de a alege mijloace alternative de transport, ecologice și mai puțin poluante. Mă bucur că putem deja începe dezvoltarea rețelei județene de alimentare a mașinilor electrice. Trebuie să înțelegem că acesta nu este doar un trend, ci o necesitate pentru un mediu mai curat și o comunitate sănătoasă, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean (CJ) Iași.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;