AFM a aprobat cererea de finanţare pentru instalarea a 16 staţii de reîncărcare în judeţul Iaşi

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat luni cererea de finanțare depusă de Consiliul Județean (CJ) Iași pentru proiectul „Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în județul Iași”.

Astfel, judeţul Iaşi va primi suma de trei milioane de lei, prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, pentru a construi 16 stații de reîncărcare a vehiculelor electrice, ce urmează să fie amplasate în zone accesibile din Iași.

“Este o promisiune pe care, personal, am făcut-o anul trecut în fața dumneavoastră și iată că acum s-a concretizat. Întreaga administrație liberală de la Consiliul Județean a stabilit, încă de la preluarea mandatului, un obiectiv prioritar de a face din Iași un județ mai verde. Am operaționalizat Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor, iar Iașul este unul dintre puținele județe ale țării care are un SMID 100% operațional și eficient, organizăm anual campanii de ecologizare, sub egida „Iași Mai Verde”, avem finalizate sau în implementare proiecte de eficientizare energetică a clădirilor, colaborăm cu Romsilva și autoritățile locale pentru a împăduri diferite zone din județ. Acest proiect de construire a infrastructurii verzi pentru a stimula transportul alternativ, ecologic, vine în completarea tuturor acțiunilor noastre pentru un #IașiMaiVerde. Mă bucur că am reușit să obținem finanțarea pentru cele 16 stații de încărcare. Totodată felicit și cele 26 de comune și orașe din județ care au obținut finanțare pentru proiecte similare. Este nevoie de implicarea tuturor pentru un viitor mai verde”, a declarat Andrei Cazacu, administratorul public al judeţului Iaşi.

Amplasamentele urme urmează să fie instalate stațiile de reîncărcare sunt următoarele:

  • Centrul Expozițional Moldova
  • Parcare Spital Clinic de Obstetrică și Ginecologie”Cuza Vodă”
  • Parcare Spital Clinic de Urgențe pentru Copii “Sf. Maria”
  • Parcare Spital Clinic de Urgențe “Prof. Dr. Nicolae Oblu”
  • Parcare Spital Clinic de Pneumoftiziologie
  • Parcare DGASPC
  • Școala Gimnazială Specială Pașcani
  • Colegiul Tehnic “Ion Holban”
  • Școala Gimnazială Specială “Constantin Păunescu”
  • Parcare Muzeul Național al Literaturii Române (str. Vasile Alecsandri nr. 6)
  • Parcare Muzeu “Vasile Pogor”
  • Teatrul “Luceafărul”

Reamintim că, la începutul acestui an, şi Primăria Municipiului Iași a încheiat un contract de finanțare nerambursabilă cu Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), în valoare de 1.493.535,49 lei, reprezentând 90% din valoarea unui proiect estimat la 1.659.483,88 lei, destinat achiziției și montajului a opt stații de încărcare pentru vehicule electrice în municipiu. Cele opt stații noi de încărcare electric urmează să fie amplasate pe bulevardul Independenței (parcarea Romtelecom), parcarea de la Ciric, bulevardul Carol I nr. 50 (parcarea de la Spitalul „Dr. C. I. Parhon”), Șoseaua Națională nr. 43 (Piramida lui Dubeț), parcarea de pe strada Agatha Bârsescu, strada Bărboi (parcarea din zona CEC), strada Pantelimon Halipa nr. 43 (parcarea de la Spitalul de Recuperare) și respectiv parcarea de la Mitocul Maicilor.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;