A fost semnat contractul de consolidare, reabilitare şi modernizare a pasajului Socola

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, şi ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian Ioan Veştea, au semnat luni, 31 iulie, contractul de finanțare privind consolidarea, reabilitarea şi modernizarea pasajului suprateran Socola.

Valoarea contractului este de 51.798.000 de lei, investiţia urmând a fi realizată prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru proiecte de infrastructură.

“Iată că Programul „Anghel Saligny” vine cu alocări financiare substanțiale pentru proiecte foarte importante pentru comunitățile din întreaga țară. Vreau sa mulțumesc Domnului ministru Adrian Veștea pentru operativitatea cu care a procesat acest contract deosebit de important pentru comunitatea ieșeană”, a declarat primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

Modernizarea infrastructurii pasajului suprateran Socola va fi executată de asocierea Conest SA – Arcada Company SA, iar lucrările vor include reabilitarea pasajului, creșterea de la patru la cinci a numărului benzilor de circulație (două benzi de circulație de 3,5 metri lățime pe sensul Socola – Centru, trei benzi de circulație de 3,5 metri lățime pe sensul Centru – Socola și două trotuare pietonale de 2 metri lățime), creșterea gabaritului și a clasei de încărcare.

Pasajul a fost construit în anul 1960 și are o lungime de 450,70 metri. Suprafața carosabilului modernizat va fi de 10.560 metri pătrați, iar cea a trotuarelor modernizate de 1.750 metri pătrați.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;