Centrul de îngrijire pentru persoanele adulte cu dizabilităţi “Galata” a primit licenţă de funcţionare provizorie

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPDPD) a acordat licența de funcționare provizorie Centrului de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități “Galata’’ din municipiul Iaşi, a anunţat Marius Dangă, vicepreşedintele Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi.

“Îmbunătățirea condițiilor din centrele de servicii sociale aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) este o preocupare permanentă pentru noi. O demonstrează și finanțarea pe care am acordat-o din bugetul județului pentru reformarea sistemului de servicii sociale și care a crescut de aproape 30 de ori anul acesta față de 2019. Indiferent că vorbim despre copii sau despre adulți cu dizabilități, așa cum este cazul la Galata, facem eforturi să le asigurăm tutror cea mai bună îngrijire’’, a declarat Marius Dangă.

La rândul său, Florin Ion, directorul DGASPC Iaşi, a anunţat că reprezentanţii Consiliului Judeţean au aprobat cererea privind reducerea capacității Centrului de îngrijire şi asistenţă pentru persoanele adulte cu dizabilităţi Galata de la 50 la 40 de beneficiari, astfel încât să fie respectate standardele în ceea ce privește asigurarea spațiului, măsură obiligatorie pentru obținerea licenței de funcţionare din partea ANPDPD.

Este vorba despre şase metri pătrați de persoană cu dizabilități și opt metri pătrați în cazul celor care sunt în scaun cu rotile. zece dintre beneficiarii centrului fiind relocaţi în alte servicii sociale licențiate’’, a precizat directorul DGASPC Iași.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;