26 de comune din judeţul Iaşi vor beneficia de microbuze electrice pentru transportul elevilor

Proiectul depus de Consiliul Județean (CJ) Iași privind achiziția de microbuze electrice pentru transportul elevilor de la şi către şcoală, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta C15 Educație, Reforma 6, a fost aprobat prin Ordinul Ministrului Educației nr. 5.255/02.08.2023, informează, într-un comunicat, reprezentanţii administraţiei judeţene. Valoarea totală a proiectului este de 35.908.767,77 de lei, din care 35,902,044.27 de lei reprezintă suma declarată eligibilă spre finanțare prin PNRR.

Unitatea administrativ-teritorială (UAT) UAT Județul Iași – Consiliul Județean Iași a realizat proiectul „Achiziția de microbuze electrice pentru elevii din județul Iași” în urma acordurile de parteneriat cu 26 de UAT-uri, urmate de împuternicirea depunerii și implementării aplicației de finanțare.

Beneficiarii investiţiei a cărui obiectiv este dezvoltarea rețelei de “școli verzi” prin achiziționarea de microbuze electrice în vederea asigurării sustenabilității unităților de învățământ preuniversitar și prevenirii abandonului școlar pentru elevii din localitățile rurale izolate sunt comunele Alexandru Ioan Cuza, Andrieșeni, Ciortești, Costești, Costuleni, Cotnari, Cozmești, Dagâța, Dobrovăț, Erbiceni, Gorban, Gropnița, Lespezi, Lungani, Miroslava, Ruginoasa, Schitu-Duca, Sinești, Sirețel, Stolniceni-Prăjescu, Țibana, Țibănești, Todirești, Victoria, Vlădeni și  Voinești.

„Investind în transportul școlar electric facem un pas important în direcția îmbunătățirii sistemului de învățământ. Elevii noștri merită cele mai bune condiții pentru dezvoltarea lor armonioasă, iar o condiție esențială este să le oferim un transport sigur și modern. Vrem să asigurăm un mediu educațional favorabil dezvoltării, care să încurajeze performanța și să le ofere copiilor noștri șansa de a-și atinge potențialul maxim. În același timp, această investiție în autobuze electrice demonstrează că avem grijă de viitorul comunității noastre și că suntem dedicați creării unui mediu sustenabil. Suntem mândri să luăm parte la construirea unei societăți moderne, în care prioritizăm sănătatea noastră și a mediului înconjurător. Mulțumesc echipei de profesioniști din Consiliul Județean Iași, care a depus toate eforturile pentru a obține finanțarea și pentru a dezvolta acest proiect ambițios. Împreună, lucrăm la un viitor mai bun pentru comunitate!”, a declarat Costel Alexe, președintele CJ Iaşi.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;