Ce reprezintă informaţiile afişate pe tabelele electronice amplasate în staţiile mijloacelor de transport în comun

De câteva zile, în staţiile mijloacelor de transport din municipiu au fost instalate tabele de afişare electronică, care anunţă călătorii asupra timpilor de aşteptare, dar care pun la dispoziţia acestora şi alte informaţii utile.

Tabelele afișează, în primul rând, tipul mijlocului de transport: autobuz sau tramvai, urmat de numărul traseului și dacă acesta este dotat cu rampă de acces pentru persoane cu dizabilități.

Potrivit reprezentanţilor Companiei de Transport Public (CTP), pe tabela electronică sunt afişate şi autobuzele dotate cu suport pentru biciclete, acestea fiind semnalizate imediat după semnul despre rampa de acces.

“În dreapta se afișează timpul de sosire, care este un timp estimat. T, urmat de clepsidră, înseamnă că mijlocul de transport este la capătul de linie. Timpul de sosire se va actualiza și afișa la plecarea acestuia pe traseu. Cifrele care apar în paranteze pătrate, cum ar fi E12 sau 1995, reprezintă numărul de parc al mijlocului de transport.

În josul panoului, avem denumirea stației. Uneori, pe această bandă pot fi afișate informații de interes pentru călători, cum ar fi devieri de trasee sau alte evenimente ce pot impacta circulația pe traseele aferente stației în care vă aflați. În dreapta sus, după sigla CTP Iași, panoul afișează temperatura și ora”, precizează reprezentanţii companiei, într-un comunicat.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;