Ieşenii, consultaţi în legătură cu necesitatea introducerii digitalizării în relaţia cu instituţiile publice

Consiliului Județean (CJ) Iași se află în plin proces de elaborare a Strategiei de Transformare Digitală a Județului Iași pentru perioada 2023-2030.

Activitatea face parte dintr-un proiect finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 al Uniunii Europene, obiectivul general al strategiei fiind creșterea calității vieții cetățenilor și a prosperității județului prin intermediul digitalizării, în concordanță cu politice publice din domeniu și cu planurile de dezvoltare la nivel regional și național.

Procesul include și o consultare a cetățenilor care locuiesc în municipiul Iași și în localitățile din aria de acoperire a județului, pentru identificarea principalelor provocări de dezvoltare și coerență care trebuie abordate, astfel încât să faciliteze comunicarea cetățean-instituție publică.

Astfel, cetăţenii sunt rugaţi să răspundă la un chestionar care cuprinde o serie de întrebări privind interacţiunea cu instituţiile publice din municipiu sau judeţ, printre care:

* Cât de des utilizați aplicațiile mobile și web?

* Interacționați cu instituțiile publice din județul Iași?

* Considerați necesară și oportună digitalizarea proceselor de la nivelul instituțiilor publice din Județul Iași, în raport cu nevoile cetățenilor?

* În ce domenii (servicii publice, educație, sănătate, cultură etc.) considerați necesară digitalizarea proceselor?

* Cât de simple ori ușor de utilizat vi se par platformele/aplicațiile digitale ale instituțiilor publice de la nivelul județului Iași?

* În interacțiunea cu personalul angajat din instituțiile publice, ați întâmpinat probleme în ceea ce privește gradul de instruire al acestuia în domeniul digital?

* Considerați necesară existența unor echipamente de tipul tonomatelor digitale în cadrul instituțiilor publice pentru eficientizarea proceselor și evitarea supraaglomerării?

“Interesul echipei de proiect este de a contura o imagine de ansamblu reală a dinamicii organizaționale și multi-instituționale din județul Iași și de a identifica provocările de dezvoltare instituțională relevante și actuale, în raport cu nevoile cetățenilor, în contextul digitalizării”, precizează reprezentanţii CJ, care adaugă că rezultatele studiului vor conduce, la final, la îmbunătățirea procesului de transformare digitală a județului.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;