Şcoală nouă la Valea Lupului, construită cu fonduri de la Banca Mondială

Proiectul privind construcţia noii şcoli generale din comuna Valea Lupului a primit aviz favorabil din partea reprezentanţilor Băncii Mondiale (BM). Anunţul a fost făcut de primarul Liviu Dulgheru, care a declarat că proiectul înaintat de autorităţile locale a întrunit toate cerinţele impuse de finanţator pentru demararea lucrărilor.

Liviu Dulgheru a mai precizat că Valea Lupului este printre puținele localități din țară care vor beneficia de finanțare nerambursabilă, în valoare de zece milioane de euro, de la Banca Mondială pentru construirea unei noi unităţi de învăţământ.

“Am intrat în posesia proiectului final, adică știm exact cum va arăta noua școală, câte săli de clasă va avea, câte laboratoare și tot așa. În sfârșit, Banca Mondială a încheiat această etapă și a stabilit care proiect dintre cele depuse este cel mai fezabil pentru nevoile noastre. Noi ne-am făcut datoria, am pus la dispoziția reprezentanților Băncii Mondiale și ai Ministerului Educației toate materialele și documentele solicitate, am purtat discuții cu proiectanții, reprezentanții părinților elevilor. Pe scurt, ne-am dorit să avem un dialog cu toate părțile implicate, astfel încât să avem pe masă cea mai bună variantă, care să cuprindă toate solicitările noastre, să îndeplinească toate cerințele și normele europene”, declară edilul.

Noua școală din Valea Lupului va fi una dintre cele mai moderne din județul Iași, aceasta urmând să beneficieze de 22 de săli de clasă, trei laboratoare, sală de luat masa, bibliotecă, sală pentru desfăşurarea de activități vocaționale, materiale didactice de ultimă generație şi mobilier modern, a mai spus primarul.

“Asta înseamnă pe scurt noua școală de care sperăm să ne apucăm cât mai repede posibil. Apoi, vorbim de o școală care îndeplinește și cerințele de eficiență energetică. Vreau ca părinții să nu își facă griji. Pe parcursul execuției lucrărilor, orele se vor putea desfășura în condiții care să nu afecteze în vreun fel actul educațional. Ne-am gândit la toate, am căutat să găsim soluții pentru orice situație neprevazută care ar putea apărea pe parcurs. Banca Mondială stabilește când scoate la licitație lucrările, nu se ocupă primăria în mod direct de acest lucru”, a precizat primarul.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;