5:14 pm - Sunday April 29, 4751

La finalul acestei săptămâni, la Iaşi va avea loc o nouă ediţie a Festivalului INIMO

În perioada 18 – 20 august, la Iaşi va avea loc o nouă ediţie a Festivalului “Inimo”, eveniment caritabil organizat de Asociaţia “Glasul Vieţii”, la iniţiativa preotului paroh al Bisericii din curtea Maternităţii “Cuza Vodă”, Dan Damaschin.

Evenimentul, care va avea loc pe Stadionul “Emil Alexandrescu”, accesul publicului făcându-se pe bază de donaţie, are ca scop susținerea a unui număr de 10.233 de copii aflaţi într-o situaţie financiară şi materială precare, care au nevoie de cele necesare unui viitor mai bun: hrană, îmbrăcăminte și ajutor pentru școală.

“Noaptea trecută (duminică spre luni – n.r.) în inima orașului Iași au ajuns primele transporturi a ceea ce se va transforma în mai puțin de cinci zile în Festivalul Internațional al Vieții, al Familiei și al Faptelor Bune. Imediat după Sfânta Liturghie, Voluntarii Vieții au luat cu asalt Stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou și la aproape 30 de grade muncesc din răsputeri pentru ca în următoarele trei zile să înălțăm scena pe care vor încânta inimile a mii de oameni, cei mai iubiți artiști ai momentului.  Vorbim de o scenă cu amprenta la sol de 50 x 20 m, construită cu mii de piulițe, bare metalice și alte subansamble. Pentru că iubim sportul ieșean și pe cei care își petrec timpul făcând mișcare pe stadion și în acest an, desigur vom asigura protecția gazonului cu un porta-floor generos și vom limita accesul pe terenul bituminat. Vă așteptăm cu drag, așadar, unde ne vom bucura împreună de trei zile cu totul deosebite și vom ajuta 10.233 de copii sărmani. Nu uitați, am pus în joc un apartament în complexul Royal Town Iasi și 10 pelerinaje x 2 persoane în Ierusalim”, a scris părintele Dan Damaschin pe pagina de socializare a Asociaţiei “Glasul Vieţii”.

“Îi felicit pe părintele Damaschin și întreaga echipă de la „Glasul Vieții” pentru curajul de a organiza acest eveniment de anvergură cu care Iașul se mândrește. Vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat, care au cumpărat bilete și care s-au gândit la binele comun privind educarea copiilor noștri. Să fim alături de copiii care au cea mai mare nevoie de ajutor din partea noastră!”, se arată în mesajul postat pe Facebook de primarul Mihai Chirica.

Vineri, în prima zi a festivalului, pe scena special amenajată la stadion vor urca Smiley, Connect-R, Direcţia 5, Andia, alături de artiştii de la Circul de Stat din Chişinău. Sâmbătă vor concerta Irina Rimes, Horia Brenciu, Damian Drăghici, Nicoleta Nucă şi copiii de la Gaşca Zurli, în timp ce duminică, în ultima zi a manifestării, vor susţine recitaluri Voltaj, Antonia, Iris, Mario Fresh şi Ana Beregoi.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;