5:14 pm - Sunday April 30, 3752

Campanie privind încurajarea colectării selective a deşeurilor în şcolile din municipiu, demarată de Primărie

Primăria Municipiului Iaşi împreună cu SC Salubris SA anunţă demararea unei campanii de de încurajare a colectării separate și corecte a deșeurilor în unitățile de învățământ preuniversitar din oraş.

Primul palier al campaniei constă în dotarea tuturor unităților de învățământ (grădinițe, școli și licee) cu coșuri de gunoi pentru colectarea separată. Este vorba de 855 de seturi de coșuri (fiecare format din câte trei, pentru hârtie și carton, plastic și metal și, respectiv, deșeuri menajere) care vor fi distribuite în perioada 1 – 8 septembrie 2023 pe un număr total de 770 de holuri din 111 unități de învățământ. Valoarea investiției este de 225.202,38 lei.

Cea de-a doua componentă a campaniei constă în realizarea și distribuirea în unitățile de învățământ de materialele informative cu privire la importanța colectării separate.

“Inițiativa vine în completarea programului de modernizare a sistemului de colectare separată a deșeurilor, pe care îl susținem pentru a ne alinia practicilor europene și, mai ales, pentru a avea un oraș curat și sănătos!  Ne adresăm de această dată celor mai tineri dintre ieșeni, preșcolarilor și elevilor, și am mare încredere că ei, tânăra generație, vor înțelege chiar mai bine decât adulții că acest gest simplu, dar responsabil, de a colecta separat, contribuie la protejarea mediului și la creșterea calității vieții în orașul nostru. Dragi elevi, colectând separat atât la școală, cât și acasă, vă arătați respectul nu doar față de natură, ci și față de voi înșivă și de generațiile viitoare. Vă încurajez să fiți conștienți de impactul pe care îl aveți asupra mediului și să vă implicați în cât mai multe inițiative ecologice! Vă mulțumesc pentru implicare și vă doresc mult succes în anul școlar care urmează!”, se arată în mesajul adresat de primarul Mihai Chirica elevilor ieşeni.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;