Grevă spontană la Finanţe. Angajaţii, nemulţumiţi de nivelul salariilor şi de perspectiva restructurărilor anunţate de Guvern

Angajaţii din cadrul Direcţiei Regionale Generale a Finanţelor Publice (DRGFP) Iaşi au declanşat joi dimineaţă o grevă spontană, nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor şi de măsurile anunţate de Guvern privind reducerea cheltuielilor bugetare.

“În cursul acestei dimineţi, colegii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Iaşi au decis declanşarea unui protest spontan, deoarece de la ultima întâlnire pe care am avut-o cu ministrul Finanţelor, în care au fost promise rezolvarea problemelor apărute în sistem nu s-a rezolvat nimic. Prima şi cea mai uşor de rezolvat doleanţă a noastră se referea la egalizarea salariilor la nivelul tuturor direcţiilor regionale de finanţe. Cu alte cuvinte, eu, de la Iaşi, am un salariu mai mic decât colegul meu de la Galaţi, Buzău sau de la alte administraţii financiare. Acesta este motivul pentru care ministrul de Finanţe a promis că va introduce pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Guvernului o Ordonanţă de Urgenţă pentru egalizarea salariilor angajaţilor din administraţiile fiscale. Însă, din informaţiile pe care noi le avem, ieri, în şedinţa coaliţiei de guvernare, s-a luat decizia că această Ordonanţă de Urgenţă să nu mai fie introdusă pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de astăzi. Acesta este unul dintre motive. Celelalte motive sunt binecunoscute, respectiv o renumeraţie pe măsura importanţei şi muncii depuse de angajaţii din administraţiile financiare şi plată egală la muncă egală”, a declarat Dumitru Ceapoi, liderul de sindicat din cadrul Direcţiei Regionale Generale a Finanţelor Publice Iaşi.

În afară de angajaţii din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi, joi dimineaţă s-au aflat în grevă spontană şi salariaţii din cadrul altor administrații fiscale din țară, printre care cele din București, Dolj, Bacău, Alba, Maramureş ş.a. La proteste au participat membri de sindicate din Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală ,,Solidaritatea”, afiliată la BNS.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;