Încă 16 autobuze electrice, achiziţionate cu fonduri europene, au sosit la Iaşi!

Încă 16 autobuze electrice cu lungimea de zece metri, achiziţionate de către municipalitate prin intermediul Programului Operațional Regional (POR) al Uniunii Europene, au ajuns în această săptămână la Iaşi.

Până în prezent, în garajul Companiei de Transport Public (CTP) se află 21 de autobuze electrice, ultimele trei din lotul de 24 de vehicule fiind aşteptate să sosească în această după amiază.

Cele 24 de autobuze electrice de zece metri, la care se adaugă 24 stații de încărcare lentă și 7 stații de încărcare rapidă, au o valoare de 64,8 milioane de lei și sunt livrate de SC BMC Truck&Bus SA.

În acest moment, în oraş se află în circulaţie 20 de autobuze electrice Solaris Urbino Electric nE12, livrate de compania poloneză Solaris Bus & Coach, în cadrul unui contract cu finanțare europeană în valoare de 66,7 milioane de lei.

“Grație fondurilor europene, prin Programul Operațional Regional și Planul Național de Redresare și Reziliență, Municipiul Iași va beneficia, în total, de 119 de mijloace de transport electrice (50 de tramvaie și 69 de autobuze), în valoare totală de aproximativ 744 de milioane de lei, respectiv circa 150 de milioane de euro! Toate aceste investiții fac parte din programul nostru de modernizare a transportului public și din viziunea de transformare a acestuia într-unul verde, modern și inteligent!”, a declarat primarul Mihai Chirica într-o postare pe Facebook.

În total, municipiul Iași va dispune de 119 de mijloace de transport electrice noi (50 de tramvaie și 69 de autobuze), în valoare totală de aproximativ 744 de milioane de lei (aproximativ 150 de milioane de euro), achiziţionate prin PNNR şi POR.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;