Wizz Air aniversează cinci milioane de pasageri la Iaşi

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa și cea mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pe plan global, a marcat luni, 28 august, înregistrarea pasagerului cu numărul 5 milioane către și dinspre Iași.

Este vorba despre o pasageră din Republica Moldova, care a călătorit cu un zbor de la Roma Fiumicino către Iași şi care a fost premiată cu un voucher Wizz Air.

De la lansarea operațiunilor sale pe Aeroportul Internațional Iași în decembrie 2014 și deschiderea bazei sale în iulie 2016, Wizz Air și-a stabilit ferm prezența cu patru aeronave. Compania aeriană anticipează sosirea celei de-a cincea aeronave, un Airbus A321neo, până la finalul acestui an.

Compania aeriană a devenit un jucător cheie pe piața din România, conectând pasagerii cu un număr total de 25 de destinații precum Bruxelles, Larnaca, Billund, Copenhaga, Basel, Paris, Berlin, Dortmund, Memmingen, Tel-Aviv, Bologna, Catania, Milano, Roma, Torino, Veneția, Eindhoven, Barcelona, Madrid, Istanbul, Liverpool și Londra, către 12 țări.

În ultimii șapte ani, Wizz Air a devenit o alegere preferată pentru pasagerii în căutare de tarife accesibile, combinate cu servicii de înaltă calitate, subliniind angajamentul companiei față de pasagerii români, precum și față de piața locală de muncă din turism și aviație.

„Suntem încântați să sărbătorim transportul cu succes a 5 milioane de pasageri către și dinspre Iași. Acest număr este o dovadă a angajamentului nostru neclintit față de pasagerii români. Suntem onorați să oferim pasagerilor noștri experiențe de călătorie de înaltă calitate și tarife reduse, iar această realizare reflectă încrederea și preferința acestora pentru Wizz Air. Așteptăm cu nerăbdare împlinirea multor alte realizări remarcabile alături de pasagerii noștri”, declară Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager Wizz Air.

„Wizz Air este unul dintre principalii parteneri ai Iasi Airport și ne bucurăm că am sărbătorit pe aeroportul din Iași acest «milestone» important – 5 milioane de pasageri. Angajamentul comun al Consiliului Județean și al echipei de la aeroport pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare se concretizează pe zi ce trece. Împreună, am lucrat din greu pentru a face din Aeroportul Iași un punct de legătură esențial în transportul aerian regional și european. Parteneriatul nostru solid a deschis porțile către noi oportunități economice și turistice pentru județul Iași. Suntem mândri să vedem cum Aeroportul Iași devine un hub vital pentru conexiuni în întreaga Europă, contribuind la creșterea atractivității regiunii noastre. Felicitări Wizz Air pentru atingerea acestei borne importante și pentru parteneriatul de succes pe care îl construim împreună”, afirmă, la rândul său, Costel Alexe, președintele Consiliului Județean (CJ) Iași.

„Doresc să felicit compania Wizz Air pentru această performanță, dar și pe norocosul pasager cu numărul 5 milioane, care a ales să călătorească pe Aeroportul din Iași. În ultimii doi ani, cel mai puternic aeroport din regiunea Moldovei a înregistrat record după record în ceea ce privește numărul de pasageri, depășind traficul din anul antepandemic. Contribuie din plin la această evoluție parteneriatul cu Wizz Air, care a deschis noi porți din Iași către Europa, și nu numai, prin zboruri atractive și accesibile. Wizz Air operează la Iași încă din 2014, acoperind cele mai multe rute. În prezent, compania low-cost are patru aeronave la Iași și va aloca bazei locale a cincea aeronavă în luna noiembrie, semn că parteneriatul nostru are perspective reale de dezvoltare, scopul comun fiind acela de a oferi o conectivitate cât mai bună la Aeroportul Iași și de a crește numărul de pasageri. Suntem foarte aproape de finalizarea noului terminal, care va putea susține un trafic de 3,5 milioane de pasageri pe an. Prin noua infrastructură, Aeroportul Iași va deveni un adevărat hub aeronautic, mult mai atractiv pentru pasageri și companiile aeriene, și sunt convins că parteneriatul nostru cu operatorul Wizz Air va avea un rol determinant în dezvoltarea sa pe termen lung”, a spus, în cuvântul său, Romeo Vatră, Directorul General al R.A. Aeroportul Iași.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;