5:14 pm - Sunday May 1, 7938

Un nou pas către realizarea centurii uşoare a municipiului Iaşi

Întrunit în şedinţă ordinară, plenul Consiliului Judeţean (CJ) a aprobat marţi, 29 august, solicitarea de trecere în domeniul public al județului Iași și administrarea Consiliului Județean Iași a trei tronsoane de drum situate pe raza comunelor Horlești, Lețcani și Voinești din județul Iași, în vederea realizării obiectivului de investiții „Înființarea centurii ușoare de ocolire a Municipiului Iași”, dar și a tronsonului de drum identificat cu indicativul DJ 248 D (inter. Str. Dafina Doamna) – Cercu – DJ 247 A în lungime de 1,650 km domeniul public al comunei Bârnova în domeniul public al Județului Iași, pentru același obiectiv de investiții.

„Consiliul Județean Iași continuă să investească în proiectele de dezvoltare și modernizare, iar ședința de astăzi duce către noi pași îndepliniți în vederea realizării „Înființarea centurii ușoare de ocolire a Municipiului Iași”. Acesta este un obiectiv de interes regional prin care vom reabilita și moderniza aproximativ 73 de kilometri de drumuri. Ne dorim să asigurăm o mai bună mobilitate a locuitorilor județului Iași, să fluidizăm traficul din Municipiul Iași și totodată să aducem dezvoltare economică prin realizarea acestui obiectiv de investiții”, a declarat președintele CJ Iaşi, Costel Alexe, la finalul şedinţei.

Finalul ședinței a venit cu un moment festiv marcat de premierea simbolică a membrilor Ansamblului Folcloric de Copii și Tineret ”Florile Moldovei” în urma obținerii trofeului la FESTIVALUL – CONCURS INTERNAȚIONAL DE FOLCLOR ,,PEȘTIȘORUL DE AUR”, ediția a XXIX-a, desfășurat la Tulcea, în perioada 8-12 august.

„Ansamblul nostru, alcătuit dintr-o orchestră impresionantă formată din 23 de copii instrumentiști sub îndrumarea talentatului dirijor Cosmin Nica, alături de 26 de dansatori de excepție, un solist instrumentist cu naiul – talentata elevă Maria Daria Constantinescu și remarcabila solistă vocală Maria TUCAN, a adus județului Iași trofeul de la singurul festival de folclor pentru copii din România, inclus în calendarul Consiliului Internaţional de Organizare a Festivalurilor de Folclor al UNESCO. Le mulțumim tinerilor artiști pentru munca depusă în promovarea valorilor culturale și tradiționale. Aceștia au dovedit încă o dată că munca asiduă și determinarea ne pot purta spre cele mai înalte culmi artistice.” a menționat Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;