Program variat de spectacole la Ateneu, în luna septembrie

Luni, 4 septembrie, de la ora 19.00, la Sala de spectacole “Radu Beligan”‘ este programat spectacolul de repertoriu “Steaua fără nume”‘, de Mihail Sebastian, în regia și versiunea scenică a lui Andrei Ciobanu. Spectacolul, care a avut premiera pe 9 mai 2015, ne spune povestea Monei, o femeie captivă a confortului lejer obținut, și a visătorului profesor Miroiu, bărbatul care își imaginează lumea de o frumusețe infinită. O comedie savuroasă, cu accente dramatice pe alocuri, o poveste fascinantă despre alegeri și redescoperirea de sine.

În programul lunii septembrie regăsim alte titluri celebre din repertoriul Ateneului Național din Iași: “Astă seară în familie”, “Insomniacii”, “Să vezi ce te spun lu’ mama”, în regia Ericăi Moldovan, “Atenție, aterizăm!”, regia Daniel Onoae, “Take Ianke și Cadîr” regia Ion Sapdaru,  “Dineu cu proști”, regia Sebastian Bădărău, și “Eram și Era”, regia Ovidiu Ivan, dar și titluri îndrăgite de micii spectatori, printre care “Capra cu trei iezi” și ” Harap Alb”, în regia Ericăi Moldovan.

Programul este completat de recitalul de pian susținut de Rudolf Meister (rectorul Universității de Muzică și Artele Spectacolului din Mannheim), pe 14 septembrie, la ora 18.30, în Sala “Eduard Caudella” (Casa Balș), dar și de cele două proiecții de film din cadrul Cinema “Ateneu”: marți, 19 septembrie, de  la ora 19.00 –” ABBA: Filmul pentru fanii adevărați” și joi, 21 septembrie, de la ora 18:30, o proiecție de gală în prezența echipei de creație a filmului regizat de Tudor Giurgiu –  “Libertate”, o poveste captivantă despre evenimentele din Decembrie 1989.

Pe lângă spectacolele de repertoriu programate în acest început de toamnă, Ateneul Naţional din Iaşi a pregătit și două ediții speciale de festival:  “Festivalul Străzii Lăpușneanu”, ediția a V-a (15 – 17 septembrie) și “Festivalul Teatrelor Independente”, ediția a III-a (22 – 24 septembrie).

Bilete se găsesc online pe www.ateneuiasi.ro și la casieria Ateneului Național din Iași.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;