Măsuri luate de autorităţi împotriva transportatorilor nelicențiați de la Aeroport

Președintele Consiliului Județean (CJ), Costel Alexe, s-a întâlnit astăzi cu directorul general al Aeroportului, Romeo Vatră, pentru a analiza situația semnalată în ultima perioadă de mai mulţi pasageri aflaţi în tranzit, care au reclamat  prezența transportatorilor nelicențiați din Republica Moldova în perimetrul terminalelor, lucru care periclitează buna desfășurare a activității și tranzitarea aerogării.

“Creșterea semnificativă a numărului de pasageri pe Aeroportul Iași este, pe cât de îmbucurătoare, pe atât de generatoare de provocări. Prioritatea noastră este confortul și serviciile de calitate oferite călătorilor, iar asta include și transportul în siguranță a pasagerilor din Republica Moldova, însă nu putem permite ca aeroportul să se transforme într-un spațiu nesigur pentru restul de sute de mii de pasageri. Atât echipa de la aeroport cât și autoritățile locale au luat diferite măsuri pentru reducerea acestui „fenomen”, dar fără rezultate concrete și chiar nu mai putem tolera această situație care nu este demnă de un aeroport modern. Nu vreau să punem în pericol siguranța celorlalți pasageri sau să le creăm disconfort”, a declarat preşedintele CJ, Costel Alexe, la finalul întâlnirii la care au mai fost prezenţi reprezentanţii firmei de pază de la Aeroport şi cei ai structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (Poliţie, Jandarmerie, Poliţia de Frontieră).

În urma discuțiilor s-a decis luarea unor noi măsuri pentru a opri staționarea transportatorilor nelicențiați din Republica Moldova în terminale, printre care suplimentarea forțelor de ordine în aeroport, dar și aprobarea unui nou regulament privind accesul persoanelor în perimetrul Aeroportului, astfel încât autoritățile să poată interveni mult mai prompt în ceea ce priveşte aplicarea de  sancțiuni celor care nu respectă legea.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;