Concert extraordinar pentru celebrarea libertății religioase, organizat de Ambasada României în SUA

România va sărbători libertatea religioasă prin intermediul unui concert de excepție care va avea loc la prestigioasă sală “John F. Kennedy Center for the Performing Arts” din Washington D.C, duminică, 10 septembrie.

Concertul, intitulat „Amazing Grace: Celebrating Religious Freedom. A Romanian Tribute to America”, este organizat în parteneriat de Ambasada României în Statele Unite ale Americii, Opera Națională București și Asociația “Procred Music”, împreună cu Asociația pentru Promovarea Copiilor și Tinerilor Talentați din România, și realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Ministerului Culturii și al unor sponsori generoși.

La evenimentul care se va desfășura cu casa închisă, și-au confirmat prezența reprezentanți ai Congresului american, Departamentului de Stat, Pentagonului, membri ai corpului diplomatic acreditat la Washington, reprezentanți ai organizațiilor religioase din Statele Unite și ai bisericilor românești de toate confesiunile din America, ai mediului asociativ și de think-tank, precum și numeros public american și româno-american.

Concertul reunește 141 de artiști excepționali: Orchestra Simfonică a Operei Naționale București, Orchestra și Corul „Procred”, dirijori: Daniel Jinga, Andrei Tudor, George Natsis și Simona Strungaru și soliștii: Irina Baiant, Luminița Anghel, Nico Matei, Alexandra Crișan, Nick Casciaro, Kurt Davies și Remus Alazaroae.

Evenimentul va omagia valoarea esențială a libertății religioase și va evidenția rolul României ca veritabil model în asumarea și promovarea acestui principiu fundamental al lumii democratice, având loc pe pământ american, acolo unde au luat naștere unele dintre cele mai cunoscute imnuri din istorie, care au inspirat milioane de oameni din întreaga lume.

“Concertul este o prezentare magistrală a temei alese de către Ambasada României pentru a sublinia eforturile de diplomație publică din acest an – „România și Statele Unite: Un Parteneriat pentru viitor. Sărbătorim talentul românesc”. Talentul și îndemânarea acestei minunate orchestre, a corului și soliştilor, dublate de alegerea atentă a imnurilor, vor transmite mesajul libertății într-un mod în care doar arta o poate face”, afirmă ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru.

În momentele în care America comemorează eroii căzuți la 11 septembrie 2001, acest regal muzical este, în egală măsură, o expresie a solidarității României cu Statele Unite, cu care împărtășește un Parteneriat Strategic ajuns deja la a 26-a aniversare, în a onora sacrificiile făcute de români și americani pentru apărarea democrației și libertății.

Repertoriul concertului va fi compus din imnuri atent alese, care au atins inimile a nenumărați oameni, iar cântările vor evoca impactul profund al muzicii în susținerea libertății religioase și abilitatea acesteia de a uni oameni aparținând tuturor culturilor și credințelor în jurul unei emoții.

Concertul va fi transmis în direct de Antena 3 CNN, de la ora 23.00.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;