Elevii Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” vor începe noul an şcolar tot la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”

În noul an şcolar care începe astăzi, elevii din ciclul gimnnazial şi de liceu din cadrul Colegiului Pedagogic “Vasile Lupu” vor continua să-şi desfăşoare activitatea în sălile de curs de la Colegiul Tehnic de Construcţii “Gheorghe Asachi”, a anunţat Luciana Antoci, inspectorul şcolar general al judeţului Iaşi.

În ceea ce-i priveşte pe elevii din ciclul primar, aceştia vor învăţa, deocamdată, în clădirea internatului colegiului, a mai precizat şefa învăţământului preuniversitar ieşean.

Motivul care a condus la luarea acestor măsuri îl reprezintă faptul că lucrările de consolidare, reabilitate şi modernizare a clădirii Colegiului Pedagogic nu au fost încă demarate, iar amplasarea celor 120 de containere modulare în care urmează să-şi desfăşoare activitatea elevii liceului va începe abia săptămâna viitoare.

”Colegiul Pedagogic intră în șantier în această toamnă şi mă refer aici la clădirea Palatului Vasilian, pentru care au fost identificate fonduri de peste 25 de milioane de euro. Pentru a asigura procesul didactic pe toată perioada restaurării clădirii, deocamdată am ales varianta ca toți elevii și profesorii să-și poată desfășura activitatea în program de după-amiază la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi”, până când se va definitiva școala modulară, pentru care sunt acum demersuri în desfășurare. Se estimează că la finalul acestui an calendaristic, cel mai târziu în luna ianuarie, școala modulară va fi gata, iar acolo își vor desfășura activitatea în curtea Colegiului Pedagogic toți elevii și profesorii școli”, a declarat Luciana Antoci.

Clădirea în care îşi desfăşoară activitatea Colegiul Pedagogic “Vasile Lupu” este clasificată în categoria de risc seismic ridicat, aceasta urmând să fie consolidată şi reabilitată în cadrul Programului Național de Investiții „Școli sigure și sănătoase” derulat de Guvern.

Până la finalizarea investiţiei, autorităţile au decis achiziţionarea unei construcţii modulare în care cei 740 de elevi ai Colegiului Naţional Pedagogic “Vasile Lupu” să-şi desfăşoare activitatea începând cu anul şcolar 2023-2024.

Potrivit proiectului, construcția modulară va include 33 de săli de clasă, două laboratoare, cancelarie, sală de gimnastică, grupuri sanitare etc., pentru aceasta fiind necesare în jur de 120 de containere.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;