În perioada 14 septembrie – 14 octombrie, în municipiul Iaşi va avea loc o nouă campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).
În cadrul acţiunii, organizate cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, ieşenii pot aduce aparatele electrice stricate sau pe care nu le mai folosesc la unul din următoarele punctele de colectare provizorii:
* sediul SC Salubris S.A – Șoseaua Națională, nr. 43, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;è
* Centrul Permanent de Colectare DEEE Iași – Strada Pompei, nr. 3 (zona Podul de Piatră), deschis luni, miercuri între orele 09.00-18.00, marți, joi, vineri între orele 09.00-17.00 și sâmbăta între orele 09.00 – 13.00.è
* Centrul de cartier Tătărași -è str. Vasile Lupu, nr. 8, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
* Centrul de cartier Alexandru cel Bun – str. Tabacului, nr. 1B, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;è
* Centrul de cartier Nicolina – str. Petre Țuțea, nr. 2, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;è
* Centrul de cartier Păcurari – Șos. Păcurari, nr. 34, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;è
* Centrul de cartier Frumoasa – B-dul. Poitiers, nr. 20-22, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;è
Pentru persoanele care nu au posibilitatea de a transporta deșeurile electrice la unul dintre aceste puncte de colectare, acestea pot accesa permanent și gratuit serviciul de preluare a DEEE de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție. Pentru persoanele juridice, organizatorii acţiunii, respectiv Primăria Municipiului Iași, Asociația CASUS, ECOarena, SC Salubris SA, cu sprijinul OIREP Eco Positive SA cărora li s-au alăturat partenerii: Garda de Mediu Iași, Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Universitatea pentru Științele Vieții “Ion Ionescu de la Brad”, Universitatea Tehnică ,,Gheorghe Asachi” prin Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului ,,Cristofor Simionescu” Iași, Departamentul Ingineria și Managementul Mediului, specializarea Ingineria și Protecția Mediului în Industrie, Opera Națională Română Iași, Ateneul Național din Iași, Palatul Copiilor Iași și Fabrica de Print, pun la dispoziție întreaga documentație necesară casării precum și scoaterii din gestiune.
În cadrul acţiunii este prevăzută şi o tombolă, în cadrul căreia participanţii vor fi răsplătiţi cu premii de către organizatori. Aceasta va avea loc pe 16 octombrie, începând cu ora 12.00, la Centrul Permanent de Colectare DEEE Iași, din strada Pompei nr. 3 (zona Podul de Piatră). Premiile oferite prin tragere la sorți constau în 20 de bilete pentru două persoane la Ateneul Național din Iași, 20 de bilete la Opera Națională din Iași, 4 aspiratoare cu sac, 6 polizoare, 5 mixere, 5 mașini de găurit şi 5 uscătoare de păr.
„Iașul menține ritmul de creștere în domeniul protejării mediului prin acțiuni de colectare selectivă. Educația este fundamentul stabilității unei națiuni și noi, la nivelul comunității ieșene, investim în informarea și conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța protejării resurselor naturale. Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice din acest an este încă o ocazie de a invita ieșenii să participe activ la campania de mediu organizată cu scopul colectării aparatelor electrice vechi sau defecte. Implicând-ne cu toții în asemenea evenimente avem șansa să ne regăsim într-o manieră mai apropiată și cu respect unii față de alții. Mulțumesc celor care dau atenție și participă la asemenea evenimente”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Date de contact:
* Telefon 0764.399.399, disponibil zilnic, între orele 9.00-17.00, inclusiv SMS (tarif normal) sau pe mesaj prin WhatsApp (cu menționarea numelui și adresei deponentului);l
* TelVerde 0800.444.800 (gratuit), disponibil de luni până vineri, între orele 9.00-17.00;l
* Online: www.ecoarena.ro sau www.colecteaza.ro, prin formularul de comandă disponibil non-stop.