5:18 pm - Wednesday June 15, 1374

Turneul Național „Melancolia” ajunge la Iaşi

Complexul Muzeal Național „Moldova” invită publicul la evenimentul muzical desfășurat în cadrul Turneului Național „Melancolia”, care va avea loc miercuri, 27 septembrie, de la ora 18.00, în Sala „Henri Coandă” de la Palatul Culturii.

Proiectul co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional se derulează în șapte oraşe ale ţării, fiind organizat de Asociaţia Culturală ”Kitharalogos”, în parteneriat cu Asociația Hearth, Muzeul Național Peleș, Biserica Evanghelică Sf. Margareta din Mediaș, Primăria Mediaș, Asociația „Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România” – UCIMR, Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu Quintus” și Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suţu.

Iniţiat de chitaristul Costin Soare, alături de mezzosoprana Claudia Codreanu şi lutistul Constantin Lazăr, concertul propus este o călătorie muzicală, vizuală şi literară în epocile elisabetană şi romantică.

Repertoriul inedit ales și grupat tematic sub emblema Melancoliei va fi prezentat publicului sub forma unui proiect interdisciplinar, muzica fiind însoțită de o expoziție virtuală cu picturi de epocă, curatoriată de Maria Pașc și de un caiet-program cu traducerile textelor de către Alexandru M. Călin. Tranzițiile dintre cele două epoci reprezintă creațiile originale ale fotografului Daniel Munteanu și ale compozitorului Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu, crochiuri vizuale și sonore, cu lucrări pentru chitară și lăută scrise în premieră în spațiul muzical românesc.

Intrarea publicului la eveniment este liberă.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;