“Zilele Recoltei la USV”, la cea de-a II-a ediţie

În organizarea Universităţii de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” (USV), în perioada 30 septembrie – 1 octombrie, la Iaşi va avea loc cea de-a II-a ediţie a Zilelor Recoltei – expoziție de produse cu vânzare, la care şi-au anunţat participarea peste 60 producători importanți de legume, fructe, preparate alimentare tradiționale și crame celebre.

Ieșenii sunt așteptați la Baza sportivă a USV, de la Rond Agronomie, împreună cu întreaga familie, pentru a participa la ateliere tematice pentru copii, care vor cuprinde activități de modelare şi „face painting” şi în cadrul cărora își vor putea face propriul suc de struguri, organizatorii având în plan și realizarea de ateliere pentru obținerea de must sau aranjamente în dovleci și alte fructe.

„La evenimentul USV Iași din acest an vor fi  peste 60 de standuri în care vor fi expuse legume și fructe de sezon provenite din livezile și culturile locale, preparate alimentare tradiționale realizate de producători din regiunea Moldovei. De asemenea, vor fi prezenți producători de miere, plante aromatice și condimentare, ciuperci, producători și procesatori din carne de pui, porc, vită și pește, producători și procesatori de lapte. Pe lângă ardei, vinete, gogoșari, morcovi sau alte rădăcinoase, vizitatorii standurilor de la Zilele Recoltei la USV Iași vor avea la dispoziție un sortiment variat de fructe de sezon, de la mere sau pere, la prune și struguri, parte dintre ele produse de studenții noștri”, afirmă prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector al USV Iași.

Pentru cei care preferă conservele deja preparate de gospodinele pricepute, oferta include dulcețuri, siropuri și sucuri naturale, zacuscă, dar și o gamă completă de murături tradiționale. Fermierii vor fi prezenți cu brânzeturi din lapte de oaie, vacă, bivoliță și capră, produse după rețete consacrate, dar și unele specialități.

Intrarea la eveniment este liberă, iar parcarea asigurată, în limita celor 600 locuri disponibile.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;