Complexul Muzeal Național „Moldova”, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, invită publicul la un nou eveniment muzical ce va avea loc duminică, 24 septembrie, ora 12.00, în sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii Iași.
Trei artiști ieșeni, din tot atâtea instituții de artă, se reunesc într-un recital vocal-instrumental ce va cuprinde lucrări din repertoriul românesc și cel universal: tenorul Ovidiu Manolache, violonistul Vlad Hrubaru și pianistul Andrei Hrubaru-Roată.
Ovidiu Manolache este artist liric în cadrul compartimentul cor al Operei Naționale Române din Iași și proaspăt masterand al Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași. Aparițiilor scenice în recitaluri și concerte ce cuprind un repertoriu variat li se alătură cele în calitate de solist în producțiile operei, în lucrări precum „Lucia de Lammermoor” de Gaetano Donizetti, „Carmen” de Georges Bizet, „Liliacul” de Johann Strauss, „Tosca” de Giacomo Puccini etc.
Vlad Hrubaru este solist instrumentist, șef partidă Vioara a II-a, în cadrul orchestrei Filarmonicii „Moldova” Iași și profesor asociat dr. al Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, la specializarea vioară și muzică de cameră. A activat de-a lungul timpului în diferite orchestre sau formații camerale din țară și străinătate. Atestarea valorii sale artistice o reprezintă cooptarea în anul 2009 în cadrul Cvartetului „Voces”, alături de care susține numeroase recitaluri în țară și în străinătate.
Andrei Hrubaru-Roată este pianist acompaniator la secția Canto a Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași. Parcursul său artistic cunoaște două ipostaze: cea de interpret, în recitaluri și concerte alături de studenți sau artiști lirici din diferite instituții și cea de dirijor, în lucrări simfonice și mai ales de operă și operetă.
Evenimentul va fi prezentat de muzicologul Ligia Fărcășel, cercetător științific dr. în cadrul „Institutului de Cercetare Multidisciplinară în Artă” din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, cu o bogată activitate de cercetare și o prezență activă în cadrul comunicărilor de muzicologie atât din țară cât și din străinătate.
Intrarea publicului este liberă, în limita locurilor disponibile.