Săptămâna Europeană a Mobilității, marcată la Iaşi prin călătorii cu tramvaiele de altădată

Săptămâna Europeană a Mobilității este marcată în acest an la Iaşi printr-o serie de evenimente care au ca scop promovarea transportului alternativ în vederea reducerii poluării.

Astfel, în organizarea Companiei de Transport Public (CTP) , în colaborare cu Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public Tramclub şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, sâmbătă, 23 septembrie, ieşenii sunt invitaţi la o plimbare cu tramvaiele de altădată, ocazie cu care vagoanele istorice AEG și ITB vor fi puse din nou în circulație între orele 12:00-17:00, cu plecare din Rond Târgu Cucu. Tramvaiul AEG va circula pe traseul: Târgu Cucu – Copou, în timp ce tramvaiul ITB va circula pe traseul Târgu Cucu – Palatul Culturii – Podu Roș – Baza 3., ambele vehiculele istorice având oprire în fiecare stație de pe traseu.

Duminică, 24 septembrie, va avea looc “Parada mijloacelor de transport în comun moderne”, unde ieşenii vor avea ocazia să admire cele mai noi tramvaie și autobuze, precum și vehicule de intervenție, care contribuie la îmbunătățirea mobilității în municipiu. Parada va începe la ora 12:00, de la Depoul Gară al CTP, și se va desfășura pe traseul Piața Unirii – Târgu Cucu – Palatul Culturii – Podu Roș. În Piața Palatului Culturii, toate vehiculele noi vor fi prezentate publicului, în cadrul unei ceremonii speciale. Potrivit organizatorilor, vehiculele vor fi prezentate în timpul mersului lor în paradă, iar circulația rutieră din zonă nu va fi întreruptă.

„Săptămâna Europeană a Mobilității” (European Mobility Week) este o iniţiativă lansată în anul 2002, cu scopul de promovare a soluțiilor de mobilitate urbană nepoluante și inteligente. Municipiul Iaşi s-a alăturat acestui program european în anul 2011, de atunci fiind organizate în fiecare an diverse evenimente și campanii pentru comunitate.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;