Primăria Municipiul Iași va organiza în perioada 7 – 15 octombrie cea de-a XXXII–a ediție a “Sărbătorilor Iașului”.
Ca în fiecare an, Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, Ocrotitoarea Iaşilor şi a Întregii Moldove, va avea loc pe 14 octombrie, sărbătoarea religioase urmând să fie completată de o serie de manifestări cu caracter laic (târguri, spectacole, evenimente artistice etc.).
Printre manifestările tradiţionale ale “Sărbătorilor Iaşului” se vor număra şi în acest an “Târgul de Toamnă”, organizat pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, “Târgul de artizanat și hand-made”, de asemenea pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, “Târgul de blănuri”, de pe esplanada Costache Negri și esplanada Halei Centrale, “Sărbătoarea Vinului”, pe esplanada de la Hala Centrală, “Parcul de Distracții”, la Ștrandul Municipal.
La acestea se adaugă “Ceaiul pelerinilor”, în perioada 14 – 15 octombrie, “Masa pelerinilor” (14 octombrie) şi “Seara Valorilor”, pe 14 octombrie, la Palatul Roznovanu. Nu va lipsi tradiționalul concert care va încheia Sărbătorile Iașului, care va avea loc duminică, 15 octombrie, în Piaţa Palatului Culturii.
În premieră în acest an, dat fiind de succesul național al acestui proiect, municipalitatea a decis sa organizeze un altfel de spectacol, cu deja renumiții „3 tenori ieșeni” (Andrei Apreotesei, Andrei Fermeșanu, Florin Guzgă), în colaborare cu Opera Națională Română Iași, Corul de copii al Municipiului Iași și diverși invitați. Spectacolul se va încheia cu un foc de artificii, atât în faţa Palatului Culturii, cât şi în cartiere, acolo unde vor fi date focuri de artificii de mica amploare, simultan cu cel de la Palatul Culturii.