Ce mai aruncă ieşenii în vasul de toaletă. Obiecte găsite de lucrătorii de la ApaVital în reţeaua de canalizare (GALERIE FOTO)

Şervețele umede, mănuși de unică folosință sau măști împotriva transmiterii virusului SARS-CoV-2 sunt numai câteva dintre obiectele descoperite de lucrătorii de la secția canalizare din cadrul ApaVital în grătarele stațiilor de pompare a apelor uzate.

Imagini cu materialele scoase în ultimele zile de lucrătorii ApaVital din reţeaua de canalizare a municipiului, care înfundă reţeaua şi creeză disfuncţionalităţi în buna funcţionare a reţelei de canalizare, au fost postate de repreyentaníi companiei pe pagina de Facebook, fotografiile fiind însoţite de recomandarea ca astfel de obiecte să fie aruncate în coșul de gunoi menajer şi nu în vasul de toaletă, pentru a se evita înfundarea rețelei de canalizare.

Reprezentanţii ApaVital atrag atenţia că utilizarea necorespunzătoare a reţelei poate determina defecțiuni majore ale instalațiilor care asigură buna funcționare a sistemului de canalizare, ce pot duce în final la blocarea acestuia și la refulări ale rețelei de canalizare, cu tot disconfortul olfactiv și vizual și pericolul de contaminare pe care îl determină o astfel de situație.

“Probleme majore pot apărea și din cauza aruncării în rețeaua de canalizare a materialelor textile sau a produselor de igienă intimă. Fibrele fine ale acestora se agață de pereții conductelor, facilitând formarea de dopuri. În vasul de toaletă nu trebuie aruncate nici resturile alimentare sau deșeurile solide, materialele de construcții, produsele din plastic sau cele cauciucate. Uleiurile alimentare și grăsimile menajere aruncate în rețeaua de canalizare se depun ca un strat de ceară pe pereții conductelor, blocând sau distrugând sistemul de canalizare. Nici medicamentele expirate nu trebuie aruncate în toaletă sau în chiuvetă, deoarece substanțele chimice vor ajunge în apă și vor îngreuna procesele de epurare a acesteia. De asemenea, substanțele conținute de medicamente pot ajunge în râuri și pot contamina mediul înconjurător”, se arată în mesajul adresat utilizatorilor de către reprezentanţii ApaVital.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;