5:14 pm - Friday May 1, 9271

“Undă verde” pentru începerea lucrărilor la Parcul Industrial Paşcani

Întruniţi în şedinţă ordinară, consilierii judeţeni ieşeni au aprobat miercuri, 27 septembrie, trecerea în domeniul public al judeţului Iaşi şi administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi a unui teren în suprafaţă de 67.400 de metri pătraţi din suburbia Sodomeni, în vederea construirii Parcului Industrial Pașcani. Potrivit notei de fundamentare care a însoţit proiectul de hotărâre, obiectivul urmează să fie realizat pe o suprafață de 60 de hectare, la intersecția autostrăzilor A7 și A8.

Tot în cadrul şedinţei de miercuri, consilierii au aprobat şi proiectele ce vizează demararea procedurii de achiziţie publică pentru serviciile de proiectare şi execuţie a lucrărilor la obiectivul de investiţie “Pod peste râul Bahlui de pe DJ 280 C” și trecerea în domeniul public al județului Iași a tronsonului de drum cuprins între DJ 248D (intersecția str. Dafina Doamna) – Cercu – DJ 247A, cu o lungime de 1,650 km, pentru  “Înființarea centurii ușoare de ocolire a Municipiului Iași”.  Pentru modernizarea infrastructurii rutiere a fost aprobată şi includerea în bugetul Consiliului Judeţean Iaşi pentru anul 2023 a sumei de 5 milioane de lei, necesară realizării lucrărilor de pe  DJ 249A, pe sectorul cuprins între localităţile Mânzăteşti şi Ungheni.

Un alt proiect de hotărâre important, care a trecut de votul consilierilor, îl reprezintă aprobarea studiului de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie „Extindere clădire existentă pentru construire Centru de Neuroexcelență” de la Spitalul Clinic de Urgenţă ” Prof. Dr. N. Oblu”. Prin realizarea acestui centru, Spitalul de Neurochirurgie va beneficia de servicii de diagnostic performante, noi săli de operație dotate cu tehnologie avansată, dar și de mai multe paturi cu oxigen medicinal.

“Continuăm să inițiem și să implementăm proiecte pentru a ne îndeplini obiectivele asumate în fața ieșenilor. Dezvoltarea aeroportului, modernizarea drumurilor județene și a infrastructurii medicale, construirea parcurilor industriale sunt proiecte ale cărora rezultate se văd deja și care ne motivează să depunem în continuare toată energia pentru a le finaliza. Împreună cu instituțiile din subordine, găsim soluții pentru a răspunde nevoilor comunității noastre. Iașul este unul dintre cele mai mari și complexe județe, dar, în ciuda tuturor provocărilor, reușim să dezvoltăm frumos comunitatea’’, a declarat, la finalul şedinţei, președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;