Primăria a găsit soluţia pentru construcţia drumului de acces către Aeroport

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local al Municipiului Iaşi, de vineri, 29 septembrie, se află şi două proiecte de hotărâre prin care autorităţile locale urmează să transfere mai multe suprafeţe de teren necesare pentru amenajarea viitorului drum care va face legătura între municipiul Iaşi şi Aeroport.

În primul caz este vorba de un teren cu o suprafaţă de 3.503 mp și un altul cu o suprafață de 185 mp, situate în zona Aeroportului, iar al doilea proiect privește transmiterea în domeniul public al Municipiului laşi a unei construcții și unui teren în suprafaţă de 1.070 mp, situate în str. Aeroportului nr. 2 și aflate în prezent în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.

Aprobarea de către consilieri a celor două proiecte de hotărâre este necesară pentru realizarea obiectivului de investiţii „Proiectare strada Aeroportului”, respectiv construirea unei rute de acces care să faciliteze transportul auto și pietonal către Aeroportul Internațional laşi.

“Aceste demersuri rezidă din necesitatea modernizării străzii Aeroportului din cartierul Aviaţiei, pentru a conferi condiţii de siguranţă și confort în trafic pe strada care asigură legătura între Aeroportul International laşi și oraș, cu acces din strada Aurel Vlaicu”, se arată în nota de fundamentare care însoţeşte cele două proiecte de hotărâre care urmează să fie supuse spre aprobare consilierilor locali în şedinţa de vineri.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;