Un ieşean, câştigător al “Olimpiadei Tehnice” Delgaz Grid 2023

Ieşeanul Eugen Filip a câştigat premiul I la secţiunea Sudură a Olimpiadei Tehnice Delgaz Grid 2023, a cărei finală s-a desfăşurat joi, 23 septembrie, la Mediaş, la care au participat 50 dintre cei mai buni specialişti în aria de gaze naturale din cadrul companiei. Participanţii la etapa finală a concursului profesional Olimpiada Tehnică Delgaz Grid, aflat în acest an la cea de-a X-a ediție, s-au calificat în urma etapelor zonele, la care s-au înscris peste o mie de specialişt din cadrul companiei,

„Mă bucură foarte mult participarea specialiștilor noștri în număr atât de mare. Apreciez dorința fiecăruia de a se dezvolta profesional, de a învăța, de a face lucrurile mai bine, pentru că asta ajută compania să devină mai performantă”, a declarat Cristian Secoșan, director general Delgaz Grid.

Cele cinci categorii de specialitate ale competiției au fost: Mentenanță – revizie rețea, revizie posturi de reglare, construcții montaj și protecție anticorozivă, remediere defect și intervenții; Activități speciale – detectare, localizare, Măsură – înlocuiri și mentenață contoare, montări și setări corectoare, Sudură – activități de sudură PE (polietilenă) și OL (oțel) și Lucru sub presiune – o categorie nouă introdusă anul acesta în premieră în competiție.

O altă premieră a acestui an a fost organizarea “Olimpiadei Tehnice” pentru juniori. La această secţiune au participat 12 elevi din clasa X-a, însoțiți de șapte profesori de la școli profesionale cu care Delgaz Grid are încheiate parteneriate pentru învățământ dual. Aceștia, în baza parteneriatului, fac practică la Formațiile Operative de Lucru (FOL) și mulți dintre ei provin din familii defavorizate. Învățarea unei meserii sub îndrumarea specialiștilor companiei este pentru ei o oportunitate de dezvoltare și o șansă de angajare pe viitor.

După probe teoretice și practice care au durat timp de zece ore premiile au fost adjudecate după cum urmează:

La categoria “Mentenanță”, locul I a ajuns la Sebeș, locul al II-lea la Moinești, iar locul al III-lea la Sighișoara.

La categoria “Activități speciale”, locul I a ajuns la Timișoara, locul al II-lea la Botoșani, iar locul al III-lea la Baia Mare (MM).

La acetagoria “Măsură”, locul I a ajuns la Cluj-Napoca, locul al II-lea și al III-lea la Suceava și respectiv Botoșani.

La categoria “Sudură” –  activități de sudură PE (polietilenă) și OL (oțel): locul I la Iași, locul al II-lea la Moinești, locul al III-lea la Câmpia Turzii.

La categoria “Lucrul sub presiune”: locul I a ajuns la Ungheni, locul al II-lea la Cluj-Napoca, iar locul al III-lea la Timișoara.

La categoria “juniori”, locul I a ajuns la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Cluj-Napoca, locul al II-lea la Liceul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia, iar locul al III-lea la Liceul Tehnic „Constantin Bursan” Hunedoara.

„A fost o ediție foarte competitivă. Să reușești să fii cel mai bun în meseria ta cred că este o realizare cu atât mai deosebită cu cât toți colegii au dovedit că sunt foarte bine pregătiți. Felicitări câștigătorilor și felicitări tuturor celor care au participat dovedind curaj și dorința de a se perfecționa în meseria lor”, a spus Cristian Ifrim, director general adjunct Delgaz Grid.

“Olimpiada Tehnică” este un proiect intern al Delgaz Grid ajuns la cea de-a X-a ediție. A fost inițiat de tineri ingineri din companie, care au gândit și au transpus în realitate această competiție ca mod de perfecționare pentru angajații din aria de distribuție a gazelor naturale care au activitate de teren. De-a lungul anilor acesta s-a dovedit a fi nu doar un mecanism de a-i antrena pe angajați pentru a le fi recunoscute meritele, ci și o modaliatate de învățare continuă și un schimb de experiență între colegi care își desfășoară activitatea în 20 de județe din țară, organizați pe 12 Centre de Operațiuni Rețea Gaze Naturale (CORGN). Delgaz Grid speră ca această competiție să se transforme de anul viitor într-una la nivel național prin implicarea și a altor companii de distribuție a gazelor naturale.

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 25.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit 2,1 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze naturale şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 3 miliarde de euro.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;