5:14 pm - Wednesday April 29, 3581

Mihai Chirica: Primăria rămâne cel mai important partener al mediului academic ieșean

Primarul Mihai Chirica va fi alături şi în acest an de studenți, cadre universitare și conducerile universităților ieșene la deschiderea noului an universitar. După ce săptămâna trecută a participat la festivitățile de deschidere a noului an de învățământ la Universitatea de Științele Vieții (USV) „Ion Ionescu de la Brad” și Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa”, primarul Mihai Chirica va fi prezent luni, 2 octombrie, la ceremoniile organizate la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (TUIASI) și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” (UNAGE).

„Cea mai importantă resursă a orașului nostru sunt tinerii, în special studenții. Grație mediului universitar ieșean, orașul nostru a devenit cunoscut în întreaga lume și datorită tinerilor specialiști care au care s-au pregătit în Iași. Prin urmare, sunt foarte atent și determinat ca toate doleanțele mediului universitar să fie îndeplinite, fie că vorbim de infrastructură, de condiții de studiu și de alte activități didactice, dar și de drepturile și facilitățile studenților, cele care sunt prevăzute de legislația românească. Vreau să-i asigur, deopotrivă, atât pe cadrele universitare, cât și pe studenți, că în primarul Iașului au un prieten și un partener care dorește să-i susțină”, a declarat primarul Mihai Chirica, care a subliniat că Primăria Municipiului Iași și societățile și direcțiile aflate în coordonarea acesteia vor fi, în continuare, un susținător atât al dezvoltării infrastructurii universitare, a tuturor activităților didactice și științifice, cât și al condițiilor de studiu ale studenților, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

În ceea ce privește facilitățile pe care legea le oferă studenților, edilul afirmă că Primăria Municipiului Iași va depune toate eforturile ca toate prevederile legale referitoare la drepturile studenților să fie respectate și aplicate, inclusiv cele ce privesc transportul în comun.

„Știu că, din acest an, a fost adoptată o nouă lege care privește mediul universitar și că în această nouă lege sunt prevăzute anumite facilități pe care autoritățile trebuie să le ofere studenților. De aceea, în zilele următoare, împreună cu conducerile universităților din orașul nostru vom identifica cele mai bune soluții ca toate facilitățile prevăzute de această nouă lege să poată fi satisfăcute. Îi asigur pe toți studenții din Iași că vom depune toate diligențele necesare, atât financiare, cât și logistice, că vor beneficia de aceste facilități, inclusiv cele care privesc transportul public local”, a precizat primarul Mihai Chirica.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;