5:14 pm - Sunday April 30, 7217

Măsuri privind asigurarea liniștii și ordinii publice în perioada manifestărilor prilejuite de “Sărbătorile Iaşului”

Angajații instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) se vor afla la datorie pe întreaga perioadă a manifestărilor incluse în cadrul ediţiei din acest an a Sărbătorilor Iaşului, eveniment care se va desfăşura în perioada 7- 15 octombrie. Aceştia vor acționa integrat pentru a asigura măsurile de ordine publică atât în zona Catedralei Mitropolitane, cât și în celelalte zone ale municipiului Iași.

Hotărârea a fost luată în urma întâlnirii care a avut loc miercuri, la Prefectură, la care au participat, pe lângă prefectul Bogdan Cojocaru, reprezentanţii instituţiilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi a celorlalte structuri care au ca scop păstrarea liniştii şi ordinii publice (Poliţie, Jandarmerie, Pompieri, Poliţia Locală etc.), care au vizat măsurile care trebuie luate astfel încât pelerinii, dar și ieșenii, să poată participa în condiții de siguranță la toate evenimentele care vor avea loc în perioada 7 – 16 octombrie la Iaşi.

În luna octombrie, Iașul devine o adevărată capitală religioasă a României. Mii de pelerini vor veni zilnic la Catedrala Mitropolitană pentru a se închina la Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. De aceea, este nevoie de măsuri suplimentare în ceea ce privește asigurarea liniștii și ordinii publice în special la nivelul municipiului Iași, a declarat, la finalul întâlnirii, prefectul Bogdan Cojocaru.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;