O echipă de studenţi de la USV Iaşi va reprezenta România la concursul internațional Ecotrophelia EUROPE

O echipă de studenţi de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), formată din Cosmina-Liliana Ghetla, Răzvan-Andrei Calcan, Beatrice –Angela Gheorghe, Teodora Elena Acsinte, Elena Iuliana Flocea și coordonată de șef lucr. dr. Marius Ciobanu, va reprezenta România la Concursul Internațional –Ecotrophelia EUROPE 2023, care va avea loc în perioada 8 – 9 octombrie la Koln (Germania).

„Avem cadre didactice care împreună cu studenții lor au realizat produse inovative, iar faptul că unul dintre acestea, absolut inovativ, va reprezenta România, implicit Universitatea noastră, la finala concursului european Ecotrophelia, ne bucură foarte mult”, a declarat prof.  univ. dr. Gerard Jităreanu, rectorul USV Iași.

Pastele din carne „Meatatelli” (adică Meat tagliatelle) este un produs cu o matriță alimentară nouă care se poate prepara rapid, ca pastele, fiind foarte bogat în nutrienți. „Meatatelli este un produs realizat de noi la Universitate, un produs inovativ, produs pe care l-am conceput pentru a veni în sprijinul consumatorilor, pentru a găsi forme nutritive într-un produs alimentar, un produs funcțional. Avem un brevet de invenție pentru acest produs și ne bucurăm că reprezentăm România, la faza internațională. Studenții noștri au găsit cele mai potrivite soluții inclusiv în stabilirea unui ambalaj de top pentru pastele din carne, împreună cu Multivac România au găsit soluțiile inovatoare pentru un ambalaj optim și sustenabil”, a precizat șef lucr. dr. Marius Ciobanu, de la Facultatea de Agricultură a USV Iași.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;