5:14 pm - Monday April 29, 0278

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană (GALERIE FOTO)

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, Ocrotitoarea Iaşului şi a Întregii Moldove, a fost scoasă în această dimineaţă din Catedrala Mitropolitană şi depusă pe baldachinul din curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, situat în faţa Căminului preoțesc ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

Procesiunea religioasă a început cu citirea Acatistului Sfintei Cuvioase Parascheva, după care racla cu sfintele moaşte a fost scoasă din Catedrală în cadrul unei ceremonii oficială de un sobor format din 32 de de preoţi, în frunte cu Prea Sfinţia Sa Nichifor Botoşăneanu, la care au participat câteva mii de pelerini prezenţi în aceste zile la Iaşi, la sărbătoarea Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.

După cele patru opriri, la fiecare din cele patru colţuri ale catedralei, racla cu sfintele moaşte a fost purtată, în cadrul unei procesiuni religioase, pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, după care a fost introdusă în curtea Mitropoliei prin poarta Sfântului Andrei. Duminică, 8 octombrie, începând cu ora 19.00, va avea loc pelerinajul ,,Calea Sfinţilor”, procesiune în care sfintele moaşte ale Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi scoase pe străzile din centrul oraşului.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;