Jandarmii ieşeni se alătură campaniei “Blue Hearts – Împreună pentru siguranţă!”

Jandarmii ieşeni s-au alăturat campaniei “Blue Hearts – Împreună pentru siguranţă!”, iniţiată de Asociaţia Glasul Vieţii, răspunzând prezent în fiecare săptămână în unitățile de învățământ din judeţ beneficiare ale proiectului.

Marţi, 10 octombrie, lucrătorii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Iaşi s-au aflat în rândul elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox ,,Sf. Vasile cel Mare” din Iași, unde timp de două ore au transformat atriumul liceului într-o sesiune de prevenire a faptelor antisociale, luând astfel locul profesorilor, dar și al elevilor, răspunzând la toate întrebările lor.

“Știm că adolescența este o perioadă cu multe schimbări, vulnerabilități, curiozități şi tocmai de aceea dorim să venim în sprijinul tinerilor, oferindu-le astăzi o sesiune de informare pe tema prevenirii faptelor săvârșire cu violență în mediul școlar, precum și a celor specifice bulling-ului și traficului de persoane, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și din cadrul Biroului Siguranță Școlară Iaşi”, au precizat reprezentanţii IJJ Iaşi.

În cadrul proiectului “Blue Hearts – Împreună pentru siguranţă!”, Jandarmeria Iași în parteneriat cu Asociația Glasul Vieții inițiază activități de informare în rândul tinerilor din unitățile școlare cu sprijinul celor mai importante instituții din comunitatea ieșeană.

Proiectul “Blue Hearts – Împreună pentru siguranţă!”, implementat de Asociaţia “Glasul Vieţii”, condusă de preotul Dan Damaschin, în parteneriat cu autoritățile locale și instituțiile publice din Iași, este finanţat de Consiliul Județean (CJ) Iași în baza Legii nr. 350/2005 cu suma de 60.000 de lei.

Scopul proiectului îl reprezintă conştientizarea de către tinerii din judeţul Iaşi asupra riscurilor și consecințelor activităților antisociale, riscurile abandonului școlar și importanța frecventării cursurilor școlare.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;