5:14 pm - Monday April 29, 5889

Expoziție de fotografie semnată de Dan Mihalcea, la Palatul Culturii

În perioada 14 octombrie – 31 octombrie, Palatul Culturii găzduieşte expoziția de fotografie „Cum respiră pământul”, semnată de Dan Mihalcea. Vernisajul expoziţiei, care reuneşte 20 de fotografii impresionante, realizate la Vulcanii Noroioși, comuna Pâclele Mici (județul Buzău), va avea loc sâmbătă, 14 octombrie, la ora 12.00.

Regizor de film și televiziune, director de imagine și artist fotograf, Dan Mihalcea a absolvit cursurile Facultății de Arte din cadrul Universității „Hyperion” București, specializarea Regie de Film și Televiziune. A obținut titlul de master, în cadrul programului de Studii de Dramaturgie Cinematografică, Scenaristică de Film și Televiziune al aceleiași facultăți, urmând acum studiile doctorale în domeniul Cinematografie și Media, la Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Începând din 1995, a fost implicat în diferite proiecte artistice de televiziune ca regizor artistic, regizor de montaj, director de imagine, operator de imagine, realizator de film documentar, editor de montaj sau fotograf pentru produs, catalog și eveniment. În prezent, este videojurnalist în cadrul Agenției Naționale de Presă „Agerpres”.

Laureat al unor importante festivaluri internaționale și naționale de film documentar, regizorul Dan Mihalcea este și autorul lucrărilor care fac obiectul expoziției de fotografie religioasă „Canonicon”, inaugurată în 2014, la Institutul Cultural Român și itinerantă în douăsprezece orașe din România.

Cea mai nouă expoziție semnată Dan Mihalcea, „Cum respiră pământul”, poate fi vizitată până pe 31 octombrie 2023, în spațiile Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” de la Palatul Culturii, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 17.00 (ora 16.30, ultima intrare.)

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;