5:14 pm - Monday April 29, 2757

Un nou pas important către începerea lucrărilor la noua sală polivalentă

Întruniţi în şedinţă extraordinară de îndată de către primarul Mihai Chirica, consilierii locali ieşeni au aprobat marţi, 17 octombrie, actualizarea documentației tehnico-economică a proiectului Sălii Polivalente „Regina Maria”. Investiţia, estimată la suma de 475.928.489,15 de lei, inclusiv TVA, urmează să fie finanţată de Guvernul României, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Contăm în continuare pe sprijinul Guvernului României pentru acest proiect, care va fi preluat și finanțat de Compania Națională de Investiții SA. Am primit garanții că acest proiect beneficiază de sprijinul real al guvernanților, al președintelui Senatului României și al PNL, domnul Nicolae Ciucă, și al ministrului Dezvoltării, domnul Adrian – Ioan Veștea, cărora le mulțumesc și pe această cale! Este o investiție mare, mai ales în condițiile în care nevoile țării sunt numeroase, dar cred că Statul Român o poate susține și trebuie să o susțină, eșalonat pe câțiva ani. Am încredere că Guvernul își va onora promisiunea făcută ieșenilor și locuitorilor întregii Regiuni de Nord-Est!, a declarat primarul Mihai Chirica.

Acesta a precizat că până în prezent a fost finalizat și a trimis Companiei Naționale de Investiții SA studiul de fezabilitate al proiectului, proiectul tehnic de execuție (faza DTAC, DTOE, PTh și DDE), Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Moara de Vânt – Podgoria Copou, certificatul de urbanism, avizul de mediu, cel de la Autoritatea Aeronautică, autorizația de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Iași, autorizația de construire și toate celelalte documente prevăzute de lege.

Odată cu completarea documentației, urmează obținerea finanțării printr-o decizie guvernamentală, organizarea licitației pentru lucrări și începerea lucrărilor. Ne dorim ca aceste etape să fie parcurse cât mai rapid!

Noua sală polivalentă va fi construită în zona Moara de Vânt, pe un teren al municipalității de aproape 8 hectare aflat în vecinătatea viitorului Spital Regional de Urgență. Sala, al cărei teren principal va avea dimensiunile de 60 metri x 30 metri, va fi folosită în permanență ca bază de antrenament pentru sportivi (handbal, baschet, volei etc.) și va avea o capacitate de circa 10.000 de locuri. Sala va avea multiple facilități de servire pentru public, spații comerciale, garderobe, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, terase exterioare etc.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;