5:14 pm - Monday April 29, 6920

Aprobarea bugetului rectificativ al Companiei de Transport Public, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local

Consilierii locali ieşeni se vor întruni marti, 31 octombrie, de la ora 10.00, în Sala Mare a Primăriei, într-o nouă şedinţă a Consiliului Local al Municipiului Iaşi, pe a cărei ordine de zi sunt înscrise până la această oră peste 49 de proiecte de hotărâre.

Printre cele mai importante dintre acestea se numără aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli rectificativ pe anul 2023 al Societăţii Compania de Transport Public S.A. Iaşi şi a estimarilor pentru anii 2024-2025, aprobarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Iaşi şi a Zonei Metropolitane 2021-2023, precum şi aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru polul de creştere Iaşi în perioada post 2020.

Tot în cadrul şedinţei de săptămâna viitoare, consilierii urmează să aprobe Studiului de Regenerare Urbană din Zona Bulevardului Ştefan cel Mare si Sfânt, „Planul de Actiune pentru Oraşele Verzi” – Municipiul Iaşi, dar şi acordul de parteneriat între UAT Municipiul Iaşi şi UAT Comuna Rediu, în vederea dezvoltării infrastructurii rutiere şi pietonale a Şoselei Rediu (DJ 280E).

Aleşii locali urmează să supună spre aprobare şi două proiecte de hotărâre privind aprobarea modificării Hotărârilor Consiliului Local privind indicatorili tehnico-economici, cheltuielile legate de proiect, precum şi de aprobare a acordului de parteneriat şi a protocolului de asociere privind realizarea în comun cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a unei achiziţii publice ocazionale în vederea achiziţionării de autobuze electrice în lungime de 10 metri şi, respectiv, 12 metri pentru municipiul Iaşi.

Alte proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi se referă la nominalizarea reprezentanţilor Consiliului Local în Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi particular din Municipiul Iaşi pentru anul şcolar 2023-2024, atribuirea în folosinţă gratuită către Episcopia Romano – Catolica de Iaşi a terenului situat în Iaşi, str. Traian nr. 8, în suprafaţă de 54 de mp, aflat în proprietatea privată a Municipiului Iaşi, precum şi atribuirea în folosinţă gratuită către Parohia „Înălţarea Domnului” a terenului situat în Şos. Nicolina nr. 110, în suprafaţă de 1.000 de mp, aflat în proprietatea privată a Municipiului Iaşi.

Nu în ultimul rând, aleşii locali urmează să se pronunţe în legătură cu  aprobarea solicitărilor locative propuse de către Comisia socială constituită în condiţiile Legii nr. 114/1996, aprobarea listei de prioritate refăcute, care stabileşte ordinea în soluţionarea cererilor de repartizare a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, construite prin ANL, cu persoanele şi familiile care au făcut dovada, până la data de 30.09.2023, că îndeplinesc condiţiile pentru a avea acces la locuinţă; aprobarea repartizării unei locuinţe vacante, destinate tinerilor spre închiriere, construite prin ANL; aprobarea unor solicitări locative analizate de către Comisia socială constituită în condiţiile Legii nr. 152/1998.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;