Viceprimarul Cezar Baciu a pierdut procesul cu USR. PNL nu mai are majoritate în Consiliul Local

Cezar Baciu

Viceprimarul municipiului Iaşi, Cezar Baciu, a pierdut procesul cu USR, pe care l-a intentat ca urmare a excluderii sale din cadrul acestei formaţiuni politice, după ce a votat alături de PNL, PSD şi PMP bugetul oraşului în anul 2021.

Instanţa de judecată a decis miercuri, 25 octombrie, că excluderea lui Baciu din partid a fost legală, astfel încât acesta urmează să-şi piardă funcţia de consilier local şi, implicit, pe cea de viceprimar.

În aceste condiţi, primarul Mihai Chirica nu mai are majoritate în Consiliul Local, cele 13 voturi ale PNL şi PMP fiind în acest moment insuficiente pentru asigurarea majorităţii simple în legislativ.

Decizia de miercuri a magistraţilor a căzut ca un trăsnet la Palatul Roznovanu, primarul Mihai Chirica recunoscând că vestea nu este una deloc îmbucurătoare pentru oraş.

“Este o veste care nu este foarte îmbucurătoare pentru mine, pentru Consiliul Local și pentru Iași, pentru că prin lipsa viceprimarului se dezechilibrează un pic raportul de forțe. Nu pot decât să-i mulțumesc pentru activitatea pe care a făcut-o până acum, pentru felul în care a privit cu adevărat destinul orașului. Va rămâne în continuare colegul meu, sper, de partid, de data aceasta, dacă dorește, și vom face tot ce este posibil ca lucrurile pentru el să meargă bine în continuare. În rest, vom căuta să găsim soluții. Trebuie să avem și un viceprimar. Îl voi prețui la fel de mult cum l-am prețuit și pe domnul Baciu. Noi nu-i cerem să voteze pentru că așa vrea culoarea politică. Noi am cerut și ceea ce s-a și întâmplat, să voteze conform propriei sale conștiințe și să facă tot ce este posibil pentru binele orașului. Sper ca și viitorul viceprimar să procedeze la fel”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;