Prefectul a semnat ordinul privind încetarea mandatului de consilier local al lui Cezar Baciu

Cezar Baciu

Prefectul Bogdan Cojocaru a semnat luni, 30 octombrie, ordinul privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local al lui Cezar Baciu şi implicit a funcţiei de viceprimar al municipiului Iași.

“Instituția Prefectului – județul Iași a fost sesizată de către Partidul Uniunea Salvați România – Filiala Județeană Iași cu privire la faptul că domnul Baciu Cezar Alexandru, consilier în cadrul Consiliului local al municipiului Iași și Viceprimar al municipiului Iași, și-a pierdut calitatea de membru al partidului politic și solicită constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local înainte de expirarea duratei normale a acestuia, fiind anexate și hotărârile judecătorești. În urma analizării documentelor transmise s-a constatat că sunt îndeplinite condițiile pentru emiterea Ordinului, în conformitate cu prevederile art. 204, alin. 2, lit.”j”, alin. 5, alin. 12 și alin. 20 din OUG nr.57/2019 privind Codul Administrativ cu modificările și completările ulterioare. De asemenea, în conformitate cu prevederile art.152, alin.8 din OUG nr.57/2019 privind Codul Administrativ ”(8) Durata mandatului viceprimarului este egală cu durata mandatului consiliului local. În cazul în care mandatul consiliului local încetează sau încetează calitatea de consilier local, înainte de expirarea duratei normale de 4 ani, încetează de drept şi mandatul viceprimarului, fără vreo altă formalitate”, se precizează într-un comunicat remis redacţiei, semnat de Instituţia Prefectului – judeţul Iaşi.

Reamintim că fostul viceprimar al municipiului Iaşi, Cezar Baciu, a pierdut procesul cu USR, pe care l-a intentat ca urmare a excluderii sale din cadrul acestei formaţiuni politice, după ce a votat alături de PNL, PSD şi PMP bugetul oraşului în anul 2021. Instanţa de judecată a decis, săptămâna trecută, că excluderea lui Baciu din partid a fost legală, astfel încât acesta urmează să-şi piardă, potrivit legii, funcţia de consilier local şi, implicit, pe cea de viceprimar.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;