“Peisajul marin”, un nou atelier artistic pentru pacienții oncologici

Complexul Muzeal Național „Moldova” continuă cooperarea cu Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași și Asociația Bolnavilor de Cancer, organizând marți, 31 octombrie, un nou atelier artistic online dedicat pacienților oncologici.

Tema propusă de această dată a fost “Peisajul marin”, data aleasă pentru susținerea atelierului nefiind deloc întâmplătoare, 31 octombrie fiind celebrată ca “Ziua Mării Negre”. În cadrul atelierului sunt valorificate în scop educațional o selecție de tablouri care redau peisaje marine, din colecțiile Muzeului de Artă, precum și informații din domeniul geografic, care permit o mai bună cunoaștere a acestui spațiu maritim, consacrat drept atracție constantă pentru artiști de-a lungul timpului.

Complexul Muzeal Național „Moldova” este instituție care beneficiază de ACREDITARE ERASMUS în domeniul educației adulților (cod de acreditare 2020-1-RO01-KA120-ADU-095246)pentru perioada 2021-2027, iar în acest context își propune să sporească accesibilitatea muzeală către diferite categorii de public aflate în situații dificile.

Atelierul online a beneficiat de coordonarea de specialitate asigurată de psiholog dr. Roxana Postolică.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;