Bogdan Balanișcu a fost ales președinte al Organizației Municipale Iași a PSD

Cu 144 de voturi din cele 150 valabil exprimate, Bogdan Balanişcu a fost ales vineri în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale Iaşi a PSD. Delegaţii prezenţi la la Conferinţa Municipală Iaşi a PSD au ales, prin vot, şi celelate funcţii de conducere a partidului pentru următorii patru ani, respectiv pe cele de prim-vicepreședintele, secretar executiv, vicepreşedinte, precum şi pe membrii noului Birou Politic Municipal.

Absolvent al Facultăţii de Electronică și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, , Bogdan Balanişcu este secretar de Stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. În plan politic, noul preşedinte al Organizaţiei Municipale Iaşi a PSD a fost, mai întâi, membru al Tineretului Social Democrat (TSD), președinte al TSD Municipiul Iași, vicepreședinte TSD pe judeţul Iași, vicepreședinte TSD la nivel național, vicepreședinte PSD Municipiul Iași, consilier local în Consiliul Local al Municipiului Iași în două legislaturi (2010-2012, 2020-2021).

„Felicitări echipei de conducere pe care delegații prezenți la conferință au investit-o pentru a consolida și extinde politicile social-democrate din municipiul Iași. Unitatea trebuie să fie de acum cuvântul de bază cu care pornim la drum. Avem obiective îndrăznețe asumate de noua structură de conducere. Organizația Municipală Iași al PSD trebuie să redevină principalul reper politic. Ieșenii trebuie să știe că suntem aproape de ei, că muncim pentru a aduce finanțări și proiecte în Iași, iar astăzi, din zona de opoziție în Consiliul Local Iași, susținem toate proiectele benefice pentru comunitate și sancționăm orice derapaj al administrației peneliste, care are un ritm de lucru foarte lent și ineficient.” a declarat Bogdan Cojocaru, președinte interimar PSD Iași.

„Au fost printre cele mai democratice alegeri pe care organizația noastră le-a avut în ultima perioadă. Votul primit mă onorează și în egală măsură sunt conștient că trebuie să îl merit în fiecare zi pe perioada acestui mandat. Același lucru este valabil și pentru ceilalți colegi care fac parte de acum din noua echipă de conducere. Îmi doresc să câștigăm anul viitor Primăria Municipiului Iași și să avem majoritatea în Consiliul Local. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în perioada de interimat pentru reconstrucția filialei municipale.”, a afirmat, la rândul său, Bogdan Balanişcu, noul preşedintele al Organizaţiei Municipale Iaşi a PSD.

În funcţia de prim-vicepreședinte al Organizaţiei Municipale Iaşi a PSD a fost ales Nicolae Ivanciu – medic, consilier superior în cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Animalelor (DSVSA) Iași, în cea de secretar executiv Diana Manole Popescu – consilier în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, iar în funcţia de vicepreședinte Marcel Poliac Lupu, Ioana Diana Hliboceanu, Florin Boca, Costică Florea, Cristian Mitică Bulgariu, Florin Rîşcu şi Octavian Matei. .

Membri ai Biroului Politic Local au fost aleşi: Doru Adrian Pănescu, Liviu Mihai Gavril, Bogdan Crucianu, Marian Costel Dalban,  Cătălin Anechiţiaiei, Cristian Andrieş, Albert Lozneanu, Cristian Postolache şi Iustina Târziu.

Filed in: Informațía zilei, Politic

Comments are closed.

;