Evenimentul „Toamnă Româno-Italiană”, la cea de-a VIII-a ediţie

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi invită publicul sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 15.00,  la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”, la întâlnirea cu poeta Rodi Vinau, autoarea volumului bilingv de poezie „Nu ucide cuvântul/Non uccidere la parola”, eveniment organizat în cadrul proiectului „Toamnă Româno-Italiană”, ediția a VIII-a.

Traducătoarea Cătălina Frâncu și scriitorul Emilian Marcu vor prezenta volumul, iar microrecitalul la pian susținut de Tudor Florin Moraru, elev la Școala de pian a prof. Daniela Relea și student la Universitatea Națională de Arte „George Enescu”  Iași – secția compoziție clasică, va completa programul acestei manifestări.

Evenimentul va fi moderat de editor Elena Leonte, gazda acestui eveniment fiind  muzeograf  Mihaela Tudose.

Iniţiat de Asociaţia „Universul Prieteniei”, în parteneriat cu Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi – Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” Iași, evenimentul „Toamnă Româno-Italiană” a debutat în 2016, fiind conceput ca un duplex cultural desfăşurat la Torino, Ivrea, Milano, Roma şi la Iaşi, în parteneriat cu Consulatele de la Torino și Milano și cu Ambasada României în Republica Italiană. La ediția a VII-a, în 2022, a avut parteneri Academia României la Roma și Institutul Cultural Român, scopul proiectului fiind promovarea culturii şi a tradiţiilor româneşti, oferind astfel o identitate familiilor stabilite în diaspora italiană.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;