Fundația Comunitară Iași a anunţat rezultatele proiectului „Susținem comunitatea din Drag de Iași”

Filantropia este unul dintre pilonii pe care Fundația Comunitară Iași își clădește activitatea. Scopul Fundaţiei Comunitare Iaşi este construirea într-o manieră durabilă a unui viitor mai bun al Iaşului şi întregii regiuni, prin încurajarea bucuriei actului de a dona.

Prin proiectul „Susținem comunitatea din Drag de Iași” Fundația Comunitară Iași a  oferit sprijin  15 ONG-uri locale care au dorit să își dezvolte capacitatea de strângere de fonduri. Astfel că, în perioada septembrie – noiembrie 2023 reprezentanții și voluntarii ONG-urilor înscrise în proiect au participat la un forum cu scopul de a facilita schimbul de idei și  identificarea de soluții care să diminueze sau să rezolve provocări din comunitate, iar Georgiana Vieru – Horoșincu, specialist în fundraising, a susținut un curs de fundraising digital pentru îmbunătățirea cunoștințelor în acest domeniu.

Împreună cu specialistul în fundraising, participanții din acest proiect au beneficiat de două ședințe de mentorat de grup, dar și de sesiuni de mentorat individual pe tema fundraising-ului digital.

În urma acestui proiect pe website-ul Fundației Comunitare Iași www.fundatiacomunitaraiasi.ro și pe platforma online www.dragdeiasi.ro vom găsi și un ghid de fundraising digital cu informații care să faciliteze crearea unei campanii de strângere de fonduri.

Proiectul a avut ca scop principal sprijinirea organizațiilor neguvernamentale ieșene  să creioneze un plan de fundraising cu ajutorul căruia să strângă resursele necesare implementării proiectelor. În plus, datorită contextelor de întâlnire create pe parcursul proiectului ne bucurăm să anunțăm că au reieșit noi oportunități de colaborare și organizațiile au reușit să mobilizeze și alți ieșeni să devină ambasadori pentru cauzele lor prin accesarea platformei online www.dragdeiasi.ro.

Platforma online de strângere de fonduri poate fi în continuare accesată în mod gratuit atât pentru a înscrie proiecte, cât și pentru a ne arăta solidaritatea față de cauzele înscrise de ONG-uri locale printr-o donație.

Proiectul „Susținem comunitatea din Drag de Iași” este o inițiativă a Fundației Comunitare Iași și  este cofinanțat de Municipiul Iași prin Legea 350/2005.

Fundația Comunitară Iași își propune să aducă împreună oamenii care mișcă lucrurile și lucrurile care merită mișcate, spre beneficiul întregii comunități, pentru transformarea Iașului într-un oraș în care să fim mândri că locuim. Scopul Fundației Comunitare Iași este construirea într-o manieră durabilă a unui viitor mai bun al Iașului și întregii regiuni, prin încurajarea bucuriei actului de a dona.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;