5:14 pm - Saturday April 30, 3278

Prefectul Bogdan Cojocaru, în vizită la bazele de aprovizionare cu material antiderapant din judeţ

Prefectul Bogdan Cojocaru, însoţit de directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, Mugurel Laicu, a inspectat vineri, 17 noiembrie, bazele aflate în administrarea Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) din cadrul DRDP Iaşi, situate pe traseul Valea Lupului – Târgu Frumos – Paşcani – Răducăneni – Bivolari – Poieni, pentru a verifica modul în care acestea au fost aprovizionate cu material antiderapant pentru sezonul rece 2023/2024.

“Utilajele proprii și cele închiriate sunt intrate in baze, avem stocuri de materiale antiderapante ( sare – 2800 to. ClCa – 3 to, nisip – 4000 to ) stocuri de motorină, etc. Având in vedere prognoza meteo de la sfârșitul săptămânii, suntem mobilizați să intervenim atât preventiv, pentru a evita formarea poleiului, cât să și actionam cu toate forțele in cazuri de ninsori”, a declarat Mugurel Laicu, directorul DRDP Iaşi.

Potrivit acestuia, la nivelul DRDP Iași au fost semnate contracte subsecvente acordului-cadru multianual pentru toate cele șapte Secții de Drumuri Naționale (SDN) din subordine, în baza cărora vor fi asigurate de către prestatori utilajele și deservenții pentru activitatea de deszăpezire.

Astfel, în urma semnării contractelor subsecvente, la nivelul DRDP Iași vor fi disponibile pentru sezonul rece 2023/2024 un număr de 108 utilaje proprii, 308 utilaje închiriate şi 91 utilaje la cerere, necesarul estimat de material antiderapant pentru iarna care va veni fiind de aproximativ 68.000 de tone de sare. Aprovizionarea se va face gradual, în funcție de necesitățile și capacitatea de stocare ale bazelor de deszăpezire.

DRDP Iași are în administrare în 2.501,191 de kilometri de drumuri naționale, deservite de 49 baze de deszăpezire, în șase județe din regiunea de nord-est a ţării, respectiv Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Iași, Bacău și Vaslui.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;