5:14 pm - Monday April 29, 9005

Salonul de Fotografie “Iaşi 2023”, în luna decembrie, la Galeriile de Artă “Victoria”

Primăria Municipiului Iași, Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași, Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, Clubul Fotografilor Iași și Centrul Municipal de Memorie Vizuală din Iași anunţă organizarea în perioada 11-19 decembrie, la Galeriile de Artă „Victoria” a primei ediţii a Salonului de Fotografie Iași 2023.

La salon pot participa doar fotografi ieșeni (din municipiu sau județ). fiecare participant urmând să trimită pentru expoziție un număr maxim de 3 fotografii alb-negru sau/și color, făcute (obligatoriu) pe parcursul anului 2023, tema fiind liberă.

Imaginile, (având minim 3000 pixeli pe latura mare și rezoluția de 300 Pixeli/Inch) vor fi salvate Jpeg la rezoluție maximă și vor fi denumite cu numărul imaginii_titlul imaginii_numele autorului) şi vor trebui să fie trimise până pe data de 23 noiembrie (ora 20), pe adresa de email fotodusa@gmail.com, împreună cu un număr de telefon mobil pentru contact. Nu se pot trimite imagini manipulate digital sau făcute cu ajutorul softurilor AI, singurele intervenții acceptate fiind cele legate de strălucire, contrast, culoare, claritate, conversie din color în alb-negru. Pentru expoziție vor fi alese un număr de 50 imagini, selectorul lor fiind artistul fotograf Florin Andreescu. Nu se percepe nici un fel de taxă de participare.

Vernisajul expoziţiei va avea loc luni, 11 decembrie, la ora 18.30.

Nu se vor acorda premii, Salonul dorindu-se a fi o imagine a activității fotografilor ieșeni din anul 2023. Imaginile care vor alcătui expoziția vor fi printate pe hârtie fotografică, urmând ca, după închiderea expoziției, imaginile să fie date participanților. Pentru publicitatea evenimentului (expoziție, vernisaj), cât și pentru alcătuirea catalogului, imaginile vor putea fi folosite de organizatori (în presă și/sau media) fără plata drepturilor de autor, trimiterea imaginilor considerându-se acceptarea de către participanți a acestui punct. Fiecare participant, va primi, după terminarea expoziției, catalogul în format digital al salonului.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;