5:14 pm - Saturday April 30, 4918

De Ziua Naţională a României, ieşenii vor avea intrarea gratuită la muzee

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași va sărbători Ziua Națională a României, 1 Decembrie, invitând publicul să viziteze gratuit Muzeul de Istorie a Moldovei, de la Palatul Culturii, precum și Muzeul „Poni – Cernătescu”, situat în Iași, pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 7B.

În spațiile Muzeului de Istorie a Moldovei, publicul va putea vizita expozițiile temporare „Curtea Domnească din Iași: o istorie redescoperită”, “Socializare și divertisment la 1900”, „Cucuteni: o incursiune în universul unei mari civilizații preistorice”, „Nicolae Iorga – 150 de ani de la naștere”, expoziţie – eveniment organizată în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României şi „Din intimitatea saloanelor boierești: fructiera de la Palatul «Cuza» din Ruginoasa”.

De asemenea, în Holul Palatului Culturii, vizitatorii pot accesa Instalația interactivă „Scanează-ți emoțiile!”.

La Muzeul „Poni – Cernătescu”, parte a Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, publicul va putea vizita, alături de expoziția permanentă, și recent vernisata expoziție „Mărturii ale istoriei scrisului din perioada 1850 – 1970”.

Cele două muzee vor fi deschise între orele 10.00 și 17.00 (ora 16.30, ultima intrare).

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;