5:14 pm - Thursday April 30, 8043

Autorităţile locale, pregătite să intervină pentru deszăpezirea drumurilor

Consiliul Județean (CJ) Iași, prin Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP), are încheiat un contract privind activitatea de deszăpezire a drumurilor județene pentru perioada 2022-2026, respectiv un contract subsecvent de servicii pentru perioada 1 noiembrie 2023- 15 martie 2024, anunţă într-un comunicat conducerea instituţiei. Potrivit reprezentanţilor administraţiei judeţene, contractul a fost semnat cu asocierea formată din firmele SC Eky Route SRL şi SC Enviro Construct SRL.

Pentru această iarnă, pentru deszăpezirea drumurilor din judeţ sunt puse la dispoziţie următoarele utilaje de deszăpezire: ATB 4×4, 6×4 sau 8×4, dotate cu lamă (plug) şi răspânditor de material antiderapant (RSP) →41 (31 la permanență și 10 la cerere), autogreder → 12 ( la cerere), autofreze 4×4 sau 6×6 → 6 ( la cerere), încărcător frontal (> 2 mc) → 6 ( la cerere), automacara min. 40 Tone → la cerere, perie mecanică → 3, la cerere, autoutilitară → 3, la cerere. Utilajele vor acționa din trei baze principale de deszăpezire aflate în Iaşi, Târgu Frumos şi Paşcani, şase baze secundare, la Grajduri, Cotnari, Gropnița, Lespezi, Tomești şi Păun şi trei puncte de sprijin, la Vlădeni, Ţibăneşti şi Răducăneni.

În ceea ce priveşte deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţ, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iași au anunţat că au fost semnate contracte subsecvente acordului-cadru multianual pentru toate cele șapte Secții de Drumuri Naționale (SDN) din subordinea instituţiei, în baza cărora vor fi asigurate de către prestatori utilajele și deservenții pentru activitatea de deszăpezire.

Astfel, în urma semnării contractelor subsecvente, în iarna 2023/2024, la nivelul DRDP Iași vor fi disponibile 108 utilaje proprii, 308 utilaje închiriate şi 91 utilaje la cerere. Necesarul de material antiderapant estimat pentru această iarnă este de aproximativ 68.000 de tone de sare, aprovizionarea urmând să fie făcută gradual, în funcție de necesitățile și capacitatea de stocare ale bazelor de deszăpezire.

DRDP Iași are în administrare în 2.501,191 de kilometri de drumuri naționale, deservite de 49 baze de deszăpezire, în șase județe din regiunea de nord-est a ţării, respectiv Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Iași, Bacău și Vaslui.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;