Poli Iaşi – Farul Constanţa 2-3. Victorie cu emoţii a campioanei în Copou, după un meci “nebun”

Poli Iaşi a fost învinsă de campioana en-titre Farul Constanţa, vineri, în Copou, scor 2-3 (0-3), în etapa a XVIII-a a Superligii, după un meci nebun, în care oaspeţii au condus la pauză cu 3-0, după care gazdele au fost la un pas de egalare în repriza secundă, când au avut o bară şi un penalty refuzat de arbitrul Szabolcs Kovacs la faultul în careu făcut de Mihai Popescu asupra lui Luis Phelipe.

Campioana a început excelent meciul şi în minutul 16 avea deja 2-0 pe tabelă, după golurile lui Budescu (min. 9 – rămas singur cu portarul după pasa lui Rivaldinho) şi Rivaldinho (min. 16 – după centrarea cu capul a lui Vână). Prima repriză se încheie cu golul lui Luis Munteanu (min. 45+8), servit excelent în careu de Budescu, care reuşeşte o pasă cu exteriorul de pus în ramă. În repriza secundă, Leo Grozavu îi trimite în teren pe Ştefanovici, Jatoba şi Buş în locul lui Katanec, Bordeianu şi Dumitru, jucători care schimbă total aspectul jocului. Gazdele reduc din handicap, mai întâi prin Harrison (min. 56), găsit excelent în careu de Luis Phelipe, şi apoi prin Roman (min. 64), după un şut puternic expediat de la marginea careului. Între cele două reuşite, ieşenii au mai avut o bară, prin Luis Phelipe (min. 59), după un şut din întoarcere, de la marginea careului. În minutul 75, Luis Phelipe este faultat clar în careu de Mihai Popescu, însă arbitrul nu acordă nimic, faza nefiind analizată nici măcar de VAR. În final, Mazilu (min. 88) are şansa de a închide tabela, după ce scapă singur cu Silviu Lung, însă balonul trimis de atacantul oaspeţilor trece pe lângă poartă.

S-a încheiat Poli Iaşi – Farul Constanţa 2-3, rezultat în urma căruia campioana a ajuns pe loc de play off, în timp ce gazdele s-au afundat şi mai mult în subsolul clasamentului.

Poli Iaşi: Lung – Martac, Samayoa, Katanec (min. 46 Ştefanovici), Ispas – Bordeianu (min. 46 Jatoba), Marchioni, Roman (min. 88 R. Ion) – Dumitru (min. 46 Buş), Luis Phelipe (min. 77 Ciobanu), Harrison.

Farul Constanţa: Aioanei – Dussault, Larie, Popescu, Kiki – Vână, Artean, Grameni – Rivaldinho (min. 85 Sîrbu), Munteanu (min. 68 Mazilu), Budescu (min. 68 Borgnino).

Etapa viitoare, Poli Iaşi va întâlni vineri, 8 decembrie, de la ora 19.00, tot în Copou, pe UTA.

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;