5:14 pm - Sunday April 29, 2801

ELECTRECORD – O POVESTE DE SUCCES, expoziţie temporară la Palatul Culturii

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiuˮ din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldovaˮ organizează în perioada 15 decembrie 2023 – 31 martie 2024, la Palatul Culturii, expoziția temporară ELECTRECORD – O POVESTE DE SUCCES, un demers expozițional care propune o călătorie în universul înregistrărilor muzicale lansate de Casa de discuri Electrecord, prima companie de profil din România.

Înființată în 1932, Electrecord a înregistrat de-a lungul timpului un număr impresionant de discuri din ebonită și vinil, casete audio și CD-uri, din toate genurile muzicale, devenind unul dintre cele mai cunoscute branduri românești, mult îndrăgite și apreciate pe public.

Expoziția prezintă discuri din colecția Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, ce conțin titluri și înregistrări cu unii dintre cei mai cunoscuți artiști, orchestre și formații de muzică românești.

Vernisajul va avea loc vineri, 15 decembrie 2023, ora 12.00 la Palatul Culturii. Curatorii expoziției sunt Teodora-Camelia Cristofor, muzeograf, și Celia Cristina Iacob, conservator.

Programul evenimentului va fi completat de un moment de tango argentinian susținut de Anca Ciliac-Huși și Alin Lungu, dansatori și instructori la Școala de Tango Argentinian „Tango Feliz” din Iași.

Expoziția va putea fi vizitată în spațiul expozițional al Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiuˮ, de miercuri până duminică, în intervalul orar 10.00 – 17.00 (ora 16.30, ultimul bilet).

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;